Steven Delaere uit Lendelede opnieuw in Belgium’s Got Talent

Steven Delaere (rechts) probeert juryleden Dan Karaty, An Lemmens, Stan Van Samang en Jens Dendoncker opnieuw te overtuigen met zijn goocheltrucs. (foto Belgium's Got Talent) © (foto Belgium's Got Talent)
Redactie KW

Vandaag, vrijdag, doet close-upgoochelaar Steven Delaere voor een tweede keer mee aan Belgium’s Got Talent op VTM. De uitzending begint om 20.40 uur. Vier jaar geleden eindigde Steven derde in de finale.

Steven (32) is de zoon van Johan Delaere en Katelijn Dheedene. Hij studeerde vij jaar klassieke muziek aan het Conservatorium in Gent en volgde nog een jaar een lerarenopleiding. Na zijn studies gaf Steven les in Gent.

Goocheltrucs fascineerden Steven een eerste keer toen hij 12 jaar was. “Mijn grootvader aan moeders kant liet me een drietal trucs zien en ik bleef hem maar vragen hoe hij te werk ging”, zegt Steven. “Die interesse bleef en ik ging vele jaren op zoek naar de geheimen van het goochelen.”

Tweede deelname

“In 2015 deed ik een eerste keer mee aan Belgium’s Got Talent en werd derde in de grote finale. Kort daarna werd ik zelfstandig artiest. Sindsdien treed ik op allerlei evenementen op met close-upmagie en spectaculaire podiumacts. Ik maakte ook twee intrigerende theatervoorstellingen: Illusoiré en Schijn. Ik ben ook het tv-gezicht in de populaire reeks Trix op Ketnet, waar ik mijn kennis en vaardigheden doorgeef aan de jongere generatie.”

Steven doet nu vrijdag een tweede keer mee aan BGT. “Mijn eerste deelname dateert van vier jaar geleden en ondertussen deed ik bij allerlei optredens en shows toch al heel wat ervaring op als close-upgoochelaar. Een nieuwe deelname betekent dat je opnieuw op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging, naar nieuwe trucs. En het valt uiteraard niet te ontkennen dat een tv-optreden een promotie is voor mijn job.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier