Steve Tielens en Salim Seghers brengen hulde aan alle vaders met ‘Dat goed gevoel’

Door de omstandigheden rond corona werden de plannen wat uitgesteld, maar op20 november 2020 is het eindelijk zover, dan ligt het nieuwe, langverwachtealbum van Steve Tielens ‘Parels en Duetten’ in de winkel. Maar eerst is er nog hét duet van Steve en Salim in ‘Dat goed gevoel’, een nummer bekend van… jawel… Frank Dingenen.


Uit dat album serveerde de notoire ambiancemaker uit Boom al enkele heerlijke voorproevertjes. Zo was er het sfeervolle duet ‘Ga je vanavond met me mee’ met de Nederlandse José Sep, stond hij ook in de hitlijsten met ‘Jij hoort bij mij’, de pakkende duetsingle waarvoor hij Wendy Van Wanten wist te verleiden, bracht Steve met mede-ambiancebeest Filip D’haeze de instant meezinger en après-ski knaller ‘Dikke Scheisse’ uit en wist hij samen met de 8-jarige Kayleigh de gevoelige snaar te raken met het intense duet ‘sterrenkind’.

Na de verrassende, pompende zomersong ‘1000 mooie dromen’, waarvoor Steve samenwerkte met het broederpaar Laurence enMichaël Joossens, grijpt hij niet alleen terug naar repertoire uit zijn aankomende album ‘Parels en Duetten’, maar ook rechtstreeks naar het hart. Steve Tielens brengt samen met collega en vriendSalim Seghers (72 jaar, Peer) het beklijvende duet ‘Dat goed gevoel’, waarmee Frank Dingenen enNiels William in 1991 de hitlijsten in Vlaanderen bestormden. Een nummer 1 zat er net niet in voor Frank en Niels, ze strandden op plaats #2 in de Vlaamse Top 10, maar als je weet dat de strijd destijds moest aangegaan worden met monsterhits als ‘Zo ver weg’ van Mama’s Jasje, ‘Zeg ‘ns meisje’ van de betreurde Paul Severs en de heerlijke’Ebbenhout Blues’ van Wigbert, dan begrijpt u dat dit allesbehalve een schande is. Bijna 30 jaar na datum en met de zegen van Frank Dingenen, die enorm positief verrast en overdonderd was van de nieuwe versie, staat deze song nog steeds als een huis en neemt Salim Seghers de rol van beschermende vader op zich en Steve Tielens die van de liefhebbende zoon. Voor Steve, die in 2018 zijn vader verloor, heeft deze single dan ook een zeer emotionele geladenheid : “Ik heb ‘Dat goed gevoel’ altijd een prachtig nummer gevonden. Dat ik dit nu met mijn goede vriend Salim Seghers, die ik ook als een muzikale vader beschouw, mocht opnemen, beschouw ik als een eer. Frank Dingenen heeft onze versie al beluisterd en was naar eigen zeggen ‘overdonderd en zeer positief verrast’ door de manier waarop Salim en ik het brengen. Dat doet ons veel plezier. Door het verlies van mijn vader in 2018, heeft deze single voor mij nog een extra emotionele dimensie. In de bijhorende clip verwerkten we foto’s van vroeger van Salim en mezelf. Er is ook een foto waarop mijn vader en ik staan. Telkens wanneer ik de clip zie in combinatie met de pakkende tekst van het nummer, kan ik mijn tranen dan ook niet bedwingen. Onze single is een hulde aan alle vaders.”(PADI)

‘Dat goed gevoel’, de nieuwe single van Steve Tielens & Salim Seghers, is verkrijgbaar op alle grote download- en streamplatforms.

https://www.youtube.com/watch?v=Xjt0pGoHCtw

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.