Steve Seynhaeve pakt zijn tiende titel met Nash: “Ik droomde van de top zes”

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Steve Seynhaeve is met zijn hond Nash Belgisch kampioen mondioring geworden. Opnieuw een lid van hondenclub De Ware Vrienden uit Menen dat in de prijzen valt. Steve gaat met Nash ook naar het wereldkampioenschap dat op 1 oktober in Polen plaatsvindt en hoopt ook daar een titel te veroveren.

Steve Seynhaeve (50) uit Menen werd op 25 augustus Belgisch kampioen mondioring. “Met alle lof uiteraard voor mijn vijfjarige Mechelaar Nash”, lacht Steve. Zijn grote bescheidenheid verbloemt het harde werken, zowel voor de hond als de trainer.

“We trainen hier twee keer per week, op dinsdag en donderdag. Voor Nash en alle andere honden is dit iets waar ze telkens naar uitkijken. Voor hen is het één groot spel waar ze hun temperament, belastbaarheid, gehoorzaamheid maar ook hun stabiliteit en zelfstandigheid leren ontdekken”, zegt Steve.

Zeventien jaar later

Een amateur kan je Steve in elk geval niet noemen. Hij werd in zijn carrière al zes keer Belgisch kampioen en driemaal wereldkampioen. “De laatste keer in 2002.

“Met mijn nieuwe hond destijds haalde ik niet meer de verwachte prijzen en toen ben ik ermee gestopt. Dit jaar, 17 jaar later dus, voelde ik het terug kriebelen en in Nash zag ik een potentiële wedstrijdhond”, vertelt Steve. Steve en Nash versloegen hun elf tegenstanders en keerden met bekers en titel fier terug naar Menen.

“Ik had het echt niet verwacht. We moesten aan een tiental selectiewedstrijden deelnemen voor we bij de ‘groten’ terug binnen mochten. Het programma op een dergelijke wedstrijd is samengesteld uit drie soorten oefeningen: gehoorzaamheid, springoefeningen en bijtoefeningen. Ik zou al tevreden geweest zijn met een zesde of zevende plaats. Met die eerste plek ben ik supergelukkig!”, lacht Steve.

Het is geen goedkope sport en rijk zal je er nooit van worden. “Belgisch kampioen of wereldkampioen, veel geld valt er niet te verdienen. De winnaar krijgt een beker en de titel, meer niet. In oktober gaan we naar Polen voor het wereldkampioenschap. Hopelijk zullen Nash en ik daar opnieuw potten breken en als winnaars terug richting België keren”, lacht Steve. (NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier