Steve en Alexander verkopen douchetoiletten met hun bedrijf Twalet: “Klaar voor doorbraak”

Alexander (links) en Steve (rechts) geloven in de doorbraak van douchetoiletten in Vlaanderen.© TV
Alexander (links) en Steve (rechts) geloven in de doorbraak van douchetoiletten in Vlaanderen.© TV
Redactie KW

In veel Aziatische landen zijn toiletten met een douchekop en föhn de standaard. Steve Deloof (30) uit Pittem en Alexander Deley (44) uit Dentergem willen met Twalet een doorbraak van deze douchetoiletten in Vlaanderen forceren.

De even eenvoudige als originele naam van de nieuwe zaak van Steve Deloof en Alexander Deley is niet toevallig gekozen. “Twalet is een herkenbaar woord voor de Vlamingen, geschreven in het dialect. Het is niet meteen de bedoeling om internationaal te gaan. We willen wel het hygiënisch douchetoilet in ons land op de kaart brengen”, zegt Steve.

Twalet is sinds 2019 de exclusieve verdeler van Hygea-toiletten in ons land. “Alexander leerde de smart-toiletten van het Italiaanse merk Hygea kennen op een beurs in Italië. We waren snel overtuigd van de voordelen en de kwaliteit van het model. Het toilet heeft een heel mooi en elegant ontwerp en won al een gerenommeerde prijs voor het mooiste design. Er is één standaardmodel dat uit verschillende kleuren bestaat. Voor bedrijven is het mogelijk om hun logo op het toilet aan te brengen. De keramiek is gemaakt in Italië en de elektronica in Korea. Vorig jaar was een moeilijk jaar, omdat de productie van de toiletten door corona volledig stillag, maar nu komen de leveringen weer vlotjes binnen. We zijn er ook van overtuigd dat mensen meer aandacht zullen hebben voor hygiëne na deze crisis. Bij onze toiletten is contact met de intieme delen niet langer nodig.”

Gezocht: testomgeving

Alexander en Steve willen hun klanten de voordelen van de toiletten laten zien, maar dat is niet zo eenvoudig. “Mensen die een dergelijk douchetoilet al gebruikt hebben, hoeven we niet te overtuigen. Zij hebben de voordelen en het gebruiksgemak al kunnen ervaren. Moeilijker wordt het voor wie nog geen douchetoilet kon testen. We zoeken nog steeds een manier om een demo-model te plaatsen. We gaan op zoek naar hotels of bed and breakfasts waar we een Hygea-toilet kunnen plaatsen. Zo hebben onze klanten een aangename testomgeving”, geeft Steve aan.

“Voor bedrijven is het mogelijk om hun logo op het toilet aan te brengen”

De smart-toiletten zijn persoonlijk instelbaar. “Er is een spoel- en droogfunctie voor mannen, vrouwen en kinderen”, legt Alexander uit. “Je kan de druk en de temperatuur van het spoelwater naar wens regelen via een afstandsbediening. Een onthoudfunctie zorgt ervoor dat je telkens de gewenste reiniging krijgt. Ook voor kinderen is het toilet bruikbaar en heel handig. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken over rondspattend water. Alles wordt grondig gereinigd en gedroogd. Het is een onderwerp waar mensen niet zo gemakkelijk over praten en rond de hygiëne in het kleinste kamertje hangt nog altijd een taboesfeertje. Maar we kunnen verzekeren dat wie een Hygea-toilet getest heeft, overtuigd zal zijn.”

Scherpe prijzen

De toiletten kunnen zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen geïnstalleerd worden. “Er is enkel een wateraansluiting en elektriciteit nodig. De wateraansluiting kunnen we van het bestaande toilet gebruiken en meestal vinden we ook een eenvoudige oplossing om elektriciteit te voorzien. Ons model is een hangtoilet en heeft een ingebouwde beveiliging voor de elektriciteit. Een model in de standaardkleuren wit, mat wit en mat zwart kost 2.250 euro. De andere kleuren kosten 2.850 euro. Er is garantie voorzien op de elektronica en die is ook heel eenvoudig te vervangen. Je kan zelf de kapotte cartridge vervangen door een nieuwe door het onderdeel er simpelweg uit en in te klikken. Tegenover de concurrentie is de prijs van ons smart-toilet heel scherp”, zegt Alexander.

Steve en Alexander starten het nieuwe jaar vol goede moed. “We richten ons bedrijf vooral op het kleinste kamertje en hebben vertrouwen in ons product. We hopen dat het douchetoilet in de kijker komt door de Olympische Spelen in Japan. Ook enkele bekende Vlamingen zoals Peter Van de Veire en James Cooke brachten het toilet al in de aandacht, omdat ze voorstanders zijn”, besluit Steve.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten