Steunkaarten geannuleerd ontbijt CD&V leveren 1.365 euro op voor mugheli

© SR
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Het geannuleerde ontbijt van de Ichtegemse CD&V-afdeling heeft toch nog bijna 1.400 euro in het laatje gebracht. Heel wat mensen kochten immers een steunkaart. De opbrengst is bestemd voor de mugheli.

Al sinds 2018 organiseert CD&V haar jaarlijkse ontbijt ten voordele van de mughelikopter. Vorig jaar, in 2019, bracht dit initiatief een pak volk op de been. Bijna 900 mensen kwamen op het ontbijt af of kochten een steunkaart. De editie van dit jaar, gepland op zondag 26 april, werd vanwege de coronacrisis geannuleerd.

“Uiteraard bijzonder pijnlijk’, weet Frederiek Vermeulen, de voorzitter van de plaatselijke CD&V-afdeling. “De mughelikopter heeft jaarlijks zo’n 600.000 euro nodig om operationeel te blijven. Het gedeelte dat de overheid uittrekt, is ruim onvoldoende. We willen al langer dat de federale regering de mughelikopter structureel ondersteunt.”

Structurele steun nodig

“Na de topeditie van vorig jaar waren we er dan ook op gebrand om ook dit jaar er vol voor te gaan. Zeker nu de mensen uit de zorgsector onze steun meer dan ooit nodig hebben. We hebben daarom beslist om niet alleen elke avond te applaudisseren, maar om ook dit jaar geld in te zamelen voor de helden van bij ons.”

“Door de coronamaatregelen was het niet altijd even gemakkelijk, maar we hebben toch heel veel van onze trouwe bezoekers kunnen overtuigen om een steunkaart te kopen. We zijn dan ook enorm fier dat we maar liefst 1.365 euro hebben ingezameld. Ondertussen blijven we hopen dat de federale regering aan een structurele oplossing werkt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier