KW-lezers steunen Victor massaal: “We zijn klaar voor een vliegende start”

De toekomst van de kleine Victor ziet er opnieuw wat beter uit.© GF
De toekomst van de kleine Victor ziet er opnieuw wat beter uit.© GF
Philippe Verhaest

Het pakkende verhaal van de kleine Victor, de 2,5 jaar oude peuter uit Izegem die na verschillende herseninfarcten zijn leven lang ondersteuning nodig zal hebben, heeft onze harten veroverd. De steunactie om hem met een staprobot te leren wandelen, scoort enorm. “We hebben nu al voldoende fondsen om een vliegende start te nemen”, zegt mama Emily Rooryck.

Victor werd 2,5 jaar geleden, samen met zijn tweelingbroertje Henri, na 27 weken en 2 dagen geboren. De kerel liep tijdens de eerste tien dagen van zijn leven een bacteriële infectie op en werd door verschillende herseninfarcten getroffen. Die zorgden voor blijvende schade.

Voor Victor willen we álles doen. En we staan gelukkig niet alleen

“Onze zoon is doof en kan niet zelfstandig zitten, eten of stappen. Hij heeft ook geen controle over zijn ledematen, maar kreeg ondertussen wel implantaten in beide oortjes, in de hoop dat zijn taal zich op die manier wel kan ontwikkelen”, getuigden zijn ouders Emily Rooryck (28) en Andres Segers (29) daar vorige week in onze krant over.

Nu verblijft Victor nog in het revalidatiecentrum Pulderbos in Zandhoven, maar wanneer hij in september naar school – bij Dominiek Savio in Roeselare – zal trekken, willen ze hem extra therapie laten volgen. Bij het Antwerpse TrainM kan Victor met een staprobot zijn hersentjes trainen en zo leren stappen. Alleen: die behandeling kost handenvol geld. “Per jaar hebben we om en bij de 15.000 euro nodig, want enkel de begeleiding wordt deels terugbetaald.”

Benefiet, spaarpotjes…

Andres en Emily besloten een crowdfunding in het leven te roepen en na hun verhaal in KW loopt die als een trein. “De lawine aan steun doet ons verschrikkelijk veel deugd”, klinkt het. “We hebben nu al voldoende fondsen om een vliegende start te nemen. We kunnen Victor dus alle kansen geven. Heel wat vrienden en kennissen doneerden al een mooi bedrag, maar ook van mensen die we niet kennen, ontvangen we steun. Ook hén willen we uit de grond van ons hart bedanken. Elke euro is meer dan welkom.”

Andres Segers en Emiliy Rooryck met hun oogappels: Victor (links) en Henri.© GF
Andres Segers en Emiliy Rooryck met hun oogappels: Victor (links) en Henri.© GF

Een motorclub uit het Izegemse café De Playa liet al weten dat ze hun jaarlijkse benefiet ten voordele van Victor zullen organiseren, in de vele Izegemse horecazaken staan ondertussen spaarpotjes voor Victor en een G-voetbalvereniging uit Kortemark is dan weer van plan om pannenkoeken voor de moedige jongen te verkopen.

“Dit hadden we echt niet verwacht. Het doet goed te weten dat we allesbehalve alleen staan, want voor Victor willen we de wereld verzetten.”

Steunen kan nog steeds door te storten op het rekeningnummer BE91 0636 9681 3376, met vermelding ‘Victor’. Alle info op https://victorwilstappen.wixsite.com/victorwilstappen .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.