Steun de horeca: wij proefden de óverheerlijke ribbetjes van Beaumonde in Pittem

Jordan Beulens staat samen met zijn ouders Perry Beulens en Nathalie Maene aan het roer van Beaumonde.©Wouter Meeus Wouter Meeus
Jordan Beulens staat samen met zijn ouders Perry Beulens en Nathalie Maene aan het roer van Beaumonde.©Wouter Meeus Wouter Meeus
Philippe Verhaest

De door ons allen geliefde horecasector heeft éindelijk weer perspectief. Op 1 mei mogen de deuren opnieuw wagenwijd opengezet worden, tot grote vreugde van het team achter bistro & lounge Beaumonde. Tot die dag blijft hun afhaalconcept op volle toeren draaiden, iets wat wij maar al te graag aan een doorgedreven smaaktest onderwierpen.

De bistro & lounge Beamonde is al elf jaar een vaste waarde in Pittem en omstreken. Nathalie Maene (50) en Perry Beulens (59) runnen de zaak samen met hun zoon Jordan (20) en staan garant voor een kwaliteitsvolle Frans-Belgische keuken.

“We hebben er een vreemd jaar opzitten”, klinkt het. “Maar er is beterschap op komst. Sinds bekend is dat we vanaf 1 mei weer klanten mogen ontvangen, stromen de reservaties binnen. Bemoedigend, want we missen onze gasten enorm.”

Tijdens de eerste lockdown gaf het gezin de zaak een stevige opfrisbeurt, eind maart 2020 werd met afhaalgerechten gestart. “Met de focus op onze toppers: sushi en onze ribbetjes. En eerlijk, het concept draait goed. Van vrijdag tot en met zondag kan je bij ons afhalen, maar vanaf 50 euro leveren we in de regio ook aan huis.”

De sushigerechten van Beaumonde zijn ondertussen ook te vinden in de automatenshop in de Kortrijkstraat in Tielt en binnenkort wordt ook aan het eigen restaurant een automaat geplaatst. “Daar zullen we onze ribbetjes en pasta een plek geven. Dit wordt straks een mooie aanvulling op ons restaurant zelf, maar we popelen vooral om mensen hier weer in de watten te leggen. 1 mei wordt een beetje zoals de eerste schooldag, maar daarna zijn we hopelijk vertrokken voor een drukke periode: Moeder- en Vaderdag komen er aan en we duimen voor een prachtige zomer. Dan kunnen we onze zonneterras ook ten volle benutten.”

Rijkelijke porties

Wij kregen de signature dishes van het huis in handen gestopt: de ribbekes trio de luxe, de ribbetjes Brussels en de linguine hoevekip. De gerechten thuis eetklaar maken, is dankzij de duidelijke richtlijnen kinderspel. En het resultaat is in één woord te omschrijven: óverheerlijk. De trio de luxe schenkt je huisgekruide ribbetjes, een latje met barbecuesaus en een portie met honing-mosterdsaus. Stuk voor stuk traag gegaard, waardoor het malse vlees haast letterlijk van de botjes valt. Een waar feest voor je smaakpapillen. De bijhorende polderaardappel wordt bijgestaan door een rijkelijke portie zelfgemaakte mayonaise, een lekker slaatje en royale dosis kruidenboter. Om duimen en vingers van af te likken.

Mijn tafelgenote lepelt haar linguine hoevekip dan weer tot de laatste hap op en is vooral vol lof over de grote hoeveelheid champignons en parmezaanse kaas.

Doe uzelf en uw gezin de komende weken een culinair plezier en haal de topkeuken van Beaumonde in huis. Of nog beter: maak als de wiedeweerga een reservatie en ga vanaf 1 mei ter plekke proeven. U zal het zich niet beklagen.

www.beaumondetakeaway.be , 051 624 643.

Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.