Sterrenzaak Boury kan opnieuw aan de slag: “Tevreden met de maatregelen”

Ook het tweesterrenrestaurant Boury in Roeselare slaakt een zucht van opluchting. Vanaf maandag kunnen de deuren eindelijk weer open. “We zullen de veiligheid van onze klanten ten allen tijde garanderen”, zeggen Tim en Ben Boury.

Tim Boury, Inge Waeles en Ben Boury zijn maar wat blij dat de horecasector opnieuw van start kan gaan. © Stefaan Beel

Het waren allesbehalve makkelijke maanden, klinkt het bij de broers Tim en Ben Boury. De eerste is chef-kok, de tweede waakt als een goeie huisvader over de papierwinkel. Tims echtgenote Inge Waeles is dan weer de gastvrouw van dienst, maar sinds midden maart waren er geen klanten meer om te bedienen.

We garanderen anderhalve meter ruimte tussen elke tafel en verliezen geen enkele van onze 55 couverts – Ben Boury

“Van de ene dag op de andere was het bijzonder stil in onze zaak. De afgelopen drie maanden zouden we normaal een 4.000-tal mensen bediend hebben. Maar het waren er nu. Aan die situatie komt nu gelukkig een einde. De reservaties beginnen ook stilaan weer binnen te lopen en we bereiden ons tot in de puntjes voor op de heropening van komende maandag. Zo wordt de anderhalve meter ruimte tussen elke tafel gegarandeerd, zowel in het restaurant als op het terras. Ook in pre-coronatijden zorgden we al voor voldoende ruimte en we hebben ook onze loungehoek met tafeltjes ingericht, zo verliezen we geen enkele van onze 55 couverts. In het restaurant is dan weer een circulatieplan uitgedokterd, al hebben we dat niet met schreeuwerige pijlen aangeduid. Dat past niet bij ons concept, maar onze mensen zullen de klanten wegwijs maken.”

Geen plexischermen

Het zaalpersoneel zal vanaf volgende week ook gepersonaliseerde mondmaskers dragen, maar plexischermen zal je bij Boury niet aantreffen. “We willen een steriele en ongezellige omgeving vermijden, want wie bij ons komt tafelen, kiest voor lekker eten én een totaalconcept. Daar past een dergelijke afscheiding niet bij. Ons personeel zal wel wat extra afstand houden, maar de bekende Boury-service blijven we garanderen. En de gezelligheid blijft ook nu gegarandeerd. Net als de veiligheid van iedereen.

De voorbije weken stampte Boury een afhaalconcept uit de grond: het sushiconcept Aburi. “Dat heeft ongelooflijk geboomd. In die mate zelfs dat we elke week – van donderdag tot zondag – compleet volgeboekt waren. We zijn van plan om onze verse sushi een vaste plek binnen het aanbod te geven, maar dit moeten we nog praktisch bekijken. Hoe dan ook zijn we in de wolken dat we vanaf volgende week onze vele trouwe klanten in ons restaurant zelf weer in de watten kunnen leggen. Dinsdagmiddag 9 juni zullen we de eerste mensen weer over de vloer krijgen en hen zullen we met een brede glimlach, weliswaar van achter een mondmasker, begroeten. Dat wordt wel even aanpassen, want ik hou ervan om mensen een hand te geven. Zo laat je hen meteen welkom voelen. Maar we zullen alle maatregelen tot in de puntjes respecteren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.