Sterrenfestival ter ere van 70 jarig-bestaan Hotelschool Ter Duinen Koksijde

Chef Stéphane Buyens (Le Fox) en Marc Clément (The Bistronomy) geven een kookdemo. © MVO
Redactie KW

Hotelschool Ter Duinen Koksijde mag zichzelf met recht en reden ‘Hoofdleverancier van sterrenchefs sinds 1946’ noemen. Na 70 jaar is het bescheiden schooltje met 10 leerlingen uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde koksschool met een uitstekende reputatie.

De Hotelschool pakte in samenwerking met Living Tomorrow uit met het Culinair Sterrenfestival als slotevenement voor dit 70-jarige bestaan. Meer dan 1.000 gasten uit het hele land schreven zich in voor dit culinaire festijn, dat startte met een rondleiding in de school, een kookdemo door sterrenchef Stéphane Buyens en chef Marc Clément van The Bistronomy, een chocoladeworkshop, een wijndemo. Als kers op de taart volgde een degustatiemenu van zeven gangen, een bloemlezing uit het repertoire van zeven topchefs die het klappen van de zweep in Koksijde hebben geleerd.

Deze ambitieuze koksschool heeft echter nog heel wat innovatieve plannen in petto en heeft een ideale partner gevonden in Living Tomorrow, het bedrijf dat in de jaren negentig startte om een platform te creëren voor diverse innovatieve bedrijven en instellingen die hun toekomstideeën wilden tonen. Symbool voor Living Tomorrow is hun project ‘Huis van de Toekomst’, dat destijds zelfs Bill Gates naar Vilvoorde haalde. De eerstvolgende nieuwe stap van Hotelschool Ter Duinen is het starten met een ‘eerste graad’ vanaf het nieuwe schooljaar… en intussen worden er al plannen gesmeed voor de viering van het 75-jarige bestaan…

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier