Sterkste West-Vlaming is… Fransman Alexandre Hulin

De deelnemers gingen tot het uiterste. © PCO
Redactie KW

De sterkste man van West-Vlaanderen is Alexandre Hulin, een Fransman. Dat bleek na de eerste competitiewedstrijd voor de sterkste man in Bikschote. Het werd een nek-aan-nekrace voor podiumplaatsen met Sascha Nijs en Evans Aryee.

Een dreigend wolkendek strooide de eerste competitie voor de sterkste man bijna roet in het eten. Gelukkig kwam de zon aanzetten om het publiek naar het nieuwe initiatief in de St.-Jansstraat in Bikschote te lokken.

“We hebben een nieuwe formule gevonden om de toeschouwers te entertainen. Tijdens de zware proeven was er onder het publiek voldoende enthousiasme of ondersteunend applaus te horen. We denken met de ingreep van het kermiscomité om ook in de volgende edities daarmee te kunnen scoren. Neen, er is niemand van Bikschote onder de deelnemersgroep”, verzekert voorzitter Steve Queldry.

Bollen van 125 kilogram

Het was presentator Jimmy Laureys, die de 12 krachtpatsers naar hun successen stuwde. Jimmy, ‘The Belgian Beast’, werd 6 maal de sterkste man van België en leidde het spektakelstuk in goede banen. Het gespierd gekreun vergde het uiterste om bollen tot 125 kilogram paletten hoog te tillen, een truckpull vooruit te trekken of tijdens de farmers walk zo ver mogelijk de gewichten mee te zeulen. Het was indrukwekkend en het publiek genoot.

De rangschikking werd aangevoerd door Alexandre Hulin met 62 punten, gevolgd door Sascha Nijs (61 punten), Evans Aryee (59 punten), Simon De Vogelaere (55,5 punten) en Xian Handels (45 punten).

Jimmy Laureys denkt er aan een competitie in Vlaanderen uit te bouwen.

(PCO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.