Sterke geurhinder blijkt milieuvervuiling met solventen

© (Foto BF)
Redactie KW

Langs de Roeselaarsestraat in Izegem werd vrijdagmiddag een erge vorm van milieuvervuiling vastgesteld. De politie start een onderzoek op.

De Izegemse brandweer werd vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur opgeroepen naar de Roeselaarsestraat waar buurtbewoners een vreemde en indringende geur waargenomen hadden. “We kregen de melding van een gaslek. Bij aankomst en na controle merkten we dat het om een vorm van milieuvervuiling ging”, aldus brandweerofficier Hans Declerck. De brandweer stelde vast dat er een indringende geur uit het rioleringsstelsel kwam. Verschillende deksels uit het wegdek werden opengemaakt.

“Op een of andere manier zijn er solventen in de riolering terechtgekomen. Vandaar ook de geur”, aldus Declerck. De politie start een onderzoek op om na te gaan hoe de solventen precies in het rioleringsstelsel zijn terecht gekomen. De brandweer besliste om het rioleringsstelsel te spoelen wat toch enige tijd in beslag nam. Verschillende buurtbewoners kwamen de straat op en keken toe. Door het voorval kon het verkeer komende vanuit het centrum van Roeselare niet via de Roeselaarsestraat richting Rumbeke rijden. Die voertuigen werden omgeleid via de Kapucijnenlaan.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier