Sterk groeiend Cadcamatic verhuist begin 2022 naar Torhout

Bij de hectare grond van Cadcamatic op het Torhoutse bedrijventerrein van links naar rechts burgemeester Kristof Audenaert en de zaakvoerders Alexandre Rogiers en Peter Delbecque.©Johan Sabbe
Bij de hectare grond van Cadcamatic op het Torhoutse bedrijventerrein van links naar rechts burgemeester Kristof Audenaert en de zaakvoerders Alexandre Rogiers en Peter Delbecque.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Cadcamatic, nu nog in Ruddervoorde gevestigd, groeit sterk en kiest voor nieuwe, grotere bedrijfsgebouwen in Torhout. Begin 2022 willen de zaakvoerders Alexandre Rogiers en Peter Delbecque met hun onderneming naar het bedrijventerrein aan de Roeselaarseweg verhuizen. Dat terrein is in volle ontwikkeling.

De nieuwbouw van zo’n 4.000 vierkante meter wordt op een perceel grond van ongeveer een hectare opgetrokken. Het frisse, eigentijdse ontwerp van de kantoren en ateliers kreeg vorm op de tekentafels van het architectenbureau Naert uit Zwevezele.

Personeel krijgt kans om fiets te leasen

Cadcamatic ontwikkelt en produceert precisieonderdelen, matrijzen en machines op maat. Het bedrijf is gespecialiseerd in wat in het wereldje mechatronica heet. Nu heeft de onderneming 30 mensen in dienst, maar gezien de sterke groei is het nieuwe complex berekend op 50 werknemers. In 2014 werd Cadcamatic, dat zo’n 20 jaar geleden gestart is met toen nog enkel de focus op matrijzen, overgenomen door twee Lichterveldenaren, buurmannen dan nog: Alexandre Rogiers en Peter Delbecque. Sindsdien kennen de activiteiten van het bedrijf een duidelijke expansie.

“Nu spitsen we ons onder andere toe op innoverende automatisatieprojecten en machinebouw”, zegt Alexandre. “Onze huidige gebouwen op het bedrijventerrein De Leite in Ruddervoorde zijn te krap geworden en dus maken we straks de overstap naar Torhout. Die stad heeft een strategische ligging in het midden van West-Vlaanderen met een vlotte verbinding naar andere steden. Net naast de nieuwbouw voorzien we voor ons personeel een grote fietsenberging met laadmogelijkheid voor elektrische fietsen. Sinds dit jaar krijgen onze medewerkers de kans om een fiets te leasen en 30 procent van het personeel heeft de stap gezet. De nieuwe locatie geeft namelijk directe toegang tot de fietssnelweg die parallel met de spoorweg aangelegd wordt.”

Met experience room voor nieuwe technologieën

Zo zullen de kantoren en bedrijfsgebouwen van Cadcamatic eruitzien. Een ontwerp van het Architectenbureau Naert uit Zwevezele.©Johan Sabbe
Zo zullen de kantoren en bedrijfsgebouwen van Cadcamatic eruitzien. Een ontwerp van het Architectenbureau Naert uit Zwevezele.©Johan Sabbe

Burgemeester Kristof Audenaert kwam de zaakvoerders zopas op het Torhoutse bedrijventerrein verwelkomen. “We hechten belang aan Torhout als onderwijsstad”, vervolgt Alexandre Rogiers. “We maken in de nieuwbouw ruimte voor een grote experience room om nieuwe technologieën tentoon te stellen. Zo kunnen we onze eigen producten tonen en tevens die van onze leveranciers. Als oud-leerling van het Torhoutse VTI zie ik hier een mooie kans in om samen te werken met de plaatselijke scholen. Daar is almaar meer nood aan. We zullen de experience room met plezier openstellen voor praktijklessen en voor de Techniekacademie. Zo helpen we het technisch talent van morgen vormen. ”

“In 2021 wordt het een krachttoer om het bouwproject in goede banen te leiden en intussen voort te werken aan de groei van ons bedrijf”, vult Peter Delbecque aan. “We blijven nog even operationeel in Ruddervoorde, maar willen begin 2022 met man en macht naar Torhout verhuizen. We kijken daar met hooggespannen verwachtingen naar uit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.