Sterilisatieproject voor huiskatten van kwetsbare gezinnen

Schepenen Mathijs Goderis en Pablo Annys bij de voorstelling van het sterilisatieproject, hier met Manuela Van De Walle (en Pluisje), een klant van de dierenvoedselbank, en Marina Ryde en Dirk Mylle van Beestjes in Nesten vzw.
Redactie KW

Stad Brugge lanceert een sterilisatieproject voor huiskatten van gezinnen met een beperkt inkomen. Gezinnen die onder OCMW- of schuldbemiddeling staan en voldoen aan de voorwaarden, kunnen een financiële tussenkomst krijgen wanneer zij hun huiskatten laten chippen, registreren en steriliseren of castreren.

“Huiskatten laten steriliseren of castreren is een preventieve maatregel en de meest diervriendelijke manier om de zwerfkattenpopulatie en het bijhorende dierenleed te verminderen. De kostprijs van een sterilisatie of castratie is voor vele gezinnen met een beperkt inkomen een hoge financiële drempel. Met dit project geven we de katteneigenaars ook de kans om hun huisdier te laten steriliseren, castreren en/of chippen ”, zegt schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis.

Beestjes in Nesten

“De aanvrager betaalt 15% van de effectieve kost van de ingreep aan de dierenarts. Stad Brugge betaalt het verschil aan de dierenarts via Beestjes in Nesten vzw”, vult schepen van Sociale Zaken Pablo Annys aan.

Het sterilisatieproject loopt tot en met 14 december 2023 en is een samenwerking van Stad Brugge met de vereniging Beestjes in Nesten vzw, die instaat voor de behandeling van de aanvraag, de toekenning en de uitbetaling van de toelage. Per gezin kan voor maximaal twee huiskatten een financiële tussenkomst aangevraagd worden.

Info: www.brugge.be/sterilisatieprojectbeperktinkomen en www.beestjesinnesten.be.

(CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier