Steph’s Vesparenting draait op volle toeren met 15 Vespa’s en campervan: “Met Vespa de natuur herontdekken”

Dochter Caro Debeuckelaere, Stephanie Vosselman en Maarten Debeuckelaere.© (Foto LC)
Dochter Caro Debeuckelaere, Stephanie Vosselman en Maarten Debeuckelaere.© (Foto LC)
Paul Bruneel

Wat twee jaar geleden in Leffinge van start ging met de verhuur van twee Vespa’s is op vandaag uitgegroeid tot Steph’s Vesparenting waar 15 Vespa’s te huur zijn en waar ook een Volkswagen California kan worden gehuurd. Maarten Debeuckelaere (42) en Stephanie Vosselman (40) zien hiermee hun hun Vespadroom in vervulling gaan.

“De mensen hebben de Vespa en tegelijk ook de natuur opnieuw ontdekt” zegt Maarten Debeuckelaere, “de coronapandemie waarin mensen niet zo makkelijk naar het buitenland trekken, zal er wel voor iets tussen zitten, maar ik ben ervan overtuigd dat de service die wij bieden, ook heel belangrijk is geworden bij de huurders van een Vespa.”

Met de hele familie

“De Vespa is een vervoermiddel dat kan worden gebruikt samen met de hele familie. Een meerwaarde die wij aanbieden, en die enorm op prijs wordt gesteld, is de gps met 12 routes doorheen de polders en langsheen veel landelijke wegen. Wij laten de mensen als het ware met de Vespa de natuur herontdekken.”

Alles begon eigenlijk vier jaar geleden toen Stephanie en Maarten voor zichzelf een Vespa aanschaften en zij met de kinderen Caro en Bob de natuur introkken. “Het gaf ons een zalig gevoel en liet ons op ideeën komen. Een van die ideeën was om onze passie te delen met anderen.”

Veel mensen komen na een eerste rit, meerdere malen terug

“De Vespaverhuur leek vooral in Limburg heel populair te zijn, maar bij ons moest je toen al richting Brugge om een Vespa te kunnen huren. Dus besloten we om in Leffinge onze eigen Vespaverhuur op te starten”, zegt Stephanie. Twee jaar geleden was het dan zover en Steph’s Vesparenting werd opgericht met de verhuur van vier Vespa’s.

“De huurders komen niet voor onvoorziene zaken te staan wat de prijs betreft, want ze weten op voorhand hoeveel ze zullen moeten betalen met inbegrip van gps, helm en benzine. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de huur, want je moet minstens 23 jaar zijn en in het bezit van een rijbewijs B. Echt duur is het niet want voor een halve dag betaal je 60 euro, voor een hele dag is dat 80 euro. Als er een tweede persoon meerijdt met dezelfde Vespa komt er 10 euro bij.”

“Wie dat wil, kan er echt iets gezelligs van maken, want wij bieden ook de mogelijkheid aan om een gevulde picknickmand mee te nemen. Deze mand kan zonder probleem worden gemonteerd op de Vespa zodat je er bij het rijden geen hinder van ondervindt en je onderweg halt kunt houden om gezellig te picknicken”, geeft Maarten mee.

Positieve reacties

“De reacties van onze huurders zijn allemaal enorm positief, ze zien het als een totaalbeleving en we zien ook dat heel wat mensen na een eerste rit, meerdere malen terugkomen om een andere route te volgen.”

“Het was een echte uitdaging voor ons en wij zijn blij dat we deze uitdaging en onze passie voor het Vesparijden kunnen delen met zoveel anderen.”

Sedert kort is er ook een Volkswagen California bijgekomen in het gamma. De Volkswagen California is een campervan, die binnenin volledig, modern is uitgerust en die gehuurd kan worden voor meerdere dagen. Je kunt er zelfs mee naar het buitenland trekken op vakantietrip.

Info: www.stephsvesparenting.com; 0460 97 28 14.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier