Stephanie Van Cappel uit Moerkerke organiseert kerstzoektocht ten voordele van Toontjeshuis

Stephanie Van Cappel en Ameline Schepens kijken uit naar de zoektocht.©Davy Coghe Davy Coghe
Stephanie Van Cappel en Ameline Schepens kijken uit naar de zoektocht.©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Stephanie Van Cappel organiseert na de succesrijke zwartepietenzoektocht nu ook een kerstzoektocht voor de kinderen in het dorp. De opbrengst gaat naar de uitbouw van het Toontjeshuis, waar mensen met een beperking kunnen wonen. Ook in Den Hoorn kun je op zoek. Daar organiseert het Feestcomité een kerstdecoratiezoektocht.

Stephanie Van Cappel uit Moerkerke, in het dagelijkse leven actief als onderwijzeres in Maldegem, organiseerde enkele weken terug al een bijzonder populaire zwartepietenzoektocht in haar dorp. Met de kerstdagen in aantocht zorgt ze nu ook nog eens voor een kerstzoektocht. “Die zoektocht rond Zwarte Piet organiseerde ik aanvankelijk enkel voor mijn eigen kinderen”, zegt Stephanie. “In die moeilijke coronatijden met al die beperkingen vond ik het belangrijk dat ze toch nog eens buitenkwamen en iets leuks deden. Maar tijdens het uitwerken van die zoektocht besloot ik het open te trekken naar alle kinderen in het dorp. Een beetje tot mijn verbazing werd dat echt een succes. Lokale handelaars sprongen op de kar en boden spontaan aan om prijzen te schenken. Uiteindelijk werden maar liefst 110 deelnemingsformulieren ingediend. De reacties waren hartverwarmend. Het zette me ertoe aan om ook naar aanleiding van het kerstfeest iets te doen.”

Stephanie werkte een zoektocht uit met als uitgangspunt: de Kerstman is wat in de war en weet niet meer precies welke pakje voor wie is. “Op de deelnemingsformulieren die twee euro kosten en vanaf zaterdag bij slagerij Brecht, bakkerij Roedts, de supermarkt en groenten- en fruithandel Snauwaert in Moerkerke liggen – staan tien tekeningen van kindjes en van geschenkjes. Bedoeling is dus om te weten te komen wel kindje bij welk geschenkje hoort”, verduidelijkt Stephanie. “Daarvoor moeten de kinderen dus op zoek langs een wandeling van zo’n drie à vier kilometer in Moerkerke. Aan de ramen van tien huizen langs het parcours hangen afbeeldingen van een kindje mét het juiste geschenkje erbij. Die moeten ze dus zien te vinden. Op het deelnemingsformulier staat wel een indicatie om te weten waar ongeveer te zoeken. Zo kunnen de deelnemers dus de kindjes met de geschenkjes verbinden en de kerstman bijstaan.”

Heel wat prijzen

“De ingevulde formuliertjes mogen tot en met zondag 10 januari afgegeven worden bij de eerder vernoemde handelszaken. De prijzen zijn onder meer toegangstickets voor het speeldorp in Moerkerke, smulboxen bij de frituur en leesboekenpakketjes. Belangrijk om mee te geven is dat de opbrengst – niet alleen uit de verkoop van deelnemingsformulieren, maar ook via de sponsoring van de vele lokale ondernemers die met hun logo vermeld worden – gaat naar het uitbouwen van het Toontjeshuis in de Middelburgsesteenweg. Het Toontjeshuis is een project voor begeleid wonen voor mensen met een beperking. De ouders van Dré Vergauwe het zoontje van Leen Snauwaert en Stijn Vergauwe dat leed aan het syndroom van Angelman en in september overleed stonden en staan nog altijd heel sterk achter dit initiatief. Het idee was immers dat Dré in het Toontjeshuis zou komen wonen…”

Ook Feestcomité Den Hoorn organiseert een fotozoektocht en wel rond allerlei kerstdecoratie die te zien is in het dorp. Het gaat om 21 foto’s in totaal. Voor de schriftingsvraag moet je schatten hoeveel kerstballen er in de bokaal zitten achter het raam van de woonkamer van Rita Van Laecke van het Feestcomité.

Alle info op: www.facebook.com/feestcomiteDenHoorn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.