Stephanie uit Rumbeke mocht op het podium dansen met Bruce Springsteen

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

Stephanie Huys (43) woont samen met haar vriend Peter Rondelez (46) in een eigen woning in Rumbeke. Ze werkt in het Dienstencentrum Ten Elsberge in Roeselare. Stephanie houdt van reizen, dieren en natuurlijk ook van muziek. Samen met haar vriend Peter gaat ze vaak naar concerten. Eén artiest springt er voor haar al jaren uit : Bruce Springsteen.

Hoe lang ben je al fan ? Hoe is het allemaal begonnen ?

“Ik was 13 toen het album Born In The USA uitkwam. Ik heb die grijsgedraaid op mijn slaapkamer. Even later zag ik Springsteen op tv een concert geven in De Kuip in Rotterdam. Ik zat gekluisterd aan het scherm en kon er alleen maar van dromen om hem ook eens live aan het werk te zien. Op vrijdag 23 april 1993 zag ik Bruce de eerste keer live optreden, in Flanders Expo in Gent. Eén jaar eerder had ik al een poging ondernomen om hem te zien in Parijs, maar door stakende boeren ben ik nooit op mijn eindbestemming geraakt.”

Stephanie uit Rumbeke mocht op het podium dansen met Bruce Springsteen

“Die eerste keer live was ik helemaal verkocht. Het was het begin van een lange reeks concerten. Momenteel heb ik al 63 shows van Bruce gezien. Niet enkel in Europa, maar ook in New York en New Jersey, zijn thuishaven. Het einde is gelukkig voorlopig nog lang niet in zicht. De shows die mij in eigen land bijblijven zijn die in Flanders Expo in 1993 en 1999), in het Koning Boudewijnstadion in 2003, in het Sportpaleis in 2006, 2007 en 2008), in Vorst Nationaal in 2005 en op T/W Classic in 2003. In Nederland zag ik Bruce twee keer optreden in De Kuip in Rotterdam, één keer in de Heineken Music Hall in Amsterdam, twee keer op het Pinkpop Festival, twee keer in Ahoy in Rotterdam, één keer in Nijmegen en recent nog één keer in Den Haag. Verder zag ik hem live aan het werk in Barcelona, Parijs, Gijon, Sevilla, San Sebastian, Göteborg, Stockholm, Dublin, Belfast, Kilkenny, Milaan, Rome, Firenze, Keulen, Munchen, Berlijn, Monchengladbach, Londen, Leeds…”

Stephanie uit Rumbeke mocht op het podium dansen met Bruce Springsteen

Waarom ben je zo’n echte fan geworden ?

“Er zijn veel redenen waarom ik telkens weer naar Bruce ga kijken. Zijn nooit aflatend enthousiasme op het podium, zelfs na meer dan 40 jaar live spelen, maar ook het vele contact met zijn fans tijdens een concert. Hij maakt het zichzelf niet gemakkelijk, want elke avond gooit hij zijn setlist helemaal overhoop en komt hij telkens weer met verrassende nummers op de proppen. Zo blijven zijn concerten boeiend, want je weet nooit wat je te zien krijgt.”

Stephanie uit Rumbeke mocht op het podium dansen met Bruce Springsteen

Bezit je veel gadgets ?

“Ik heb natuurlijk al zijn muziek op platen en cd’s staan. Ik bezit ook heel wat bootlegs, documentaires, boeken en alle concerttickets, die ik zorgvuldig bewaar. Ik heb de man ook al enkele keren mogen ontmoeten, zowel in België als in het buitenland. Hij maakte altijd tijd voor een handdruk, een praatje of een handtekening.”

Stephanie uit Rumbeke mocht op het podium dansen met Bruce Springsteen

Vertel eens enkele anekdotes ?

“Wat ik twee weken geleden tijdens het concert in Den Haag mocht meemaken, dat was van een ander kaliber. Bruce haalt elke show enkele fans op het podium tijdens het nummer Dancing In The Dark. Ik had een bordje gemaakt, met de vraag of ik met zijn saxofoonspeler Jake Clemons kon dansen. Bruce haalde mij uit het publiek. Natuurlijk was ik door het dolle heen, want dit was echt once in a lifetime.”

Stephanie uit Rumbeke mocht op het podium dansen met Bruce Springsteen

“Eerst danste ik met Jake en na een tijdje riep Bruce me om naast hem te gaan staan en luchtgitaar met hem te spelen. Daar stond ik dan, op het podium, in zijn microfoon te zingen, terwijl 67.000 fans erbij waren. Een onvergetelijke belevenis ! Ik genoot er ten volle van. Ik bleef maar zingen en springen en dansen alsof mijn leven ervan af hing. Op het einde kon ik Bruce nog een kus en een knuffel geven. Toen werd ik weer naar mijn plaats begeleid.”

Stephanie uit Rumbeke mocht op het podium dansen met Bruce Springsteen

“Ik kijk nu al uit naar de volgende zes shows, die we in deze tour nog doen : Werchter, Milaan, Parijs, Göteborg en Zurich. Voor mijn partner en ik wordt het een drukke, maar zeker en vast ook een mooie muzikale zomer.”

(PADI)