Stephanie Caset uit Lichtervelde brengt met Podium C. eerste musical

Stephanie Caset en Willem Dekiere met een van de poppen die optreedt tijdens 'Avenue Q'. © (foto Kurt)
Sarah Gadeyne

Stephanie Caset (27) uit Lichtervelde lanceert met Podium C. voor het eerst een musical. ‘Avenue Q’ is meteen ook het regiedebuut van Willem Dekiere (26) uit Ingelmunster. Deze musical loopt al lang op Broadway.

Avenue Q is een meermaals bekroonde musical bedacht door Robert Lopez en Jeff Marx. De show is grotendeels geïnspireerd op Sesamstraat: de musical wordt soms beschreven als de Sesamstraat voor volwassenen. De meeste personages in de show zijn poppen (bediend door acteurs op de planken, red.), de set speelt zich af op een straat in een buitenwijk van New York.

Vijftien jonge acteurs en muzikanten brengen onder leiding van Willem Dekiere en Stephanie Caset op 13 en 15 maart de broadwaymusical ‘Avenue Q’ tot leven in discotheek Place2Party. Willem en Stephanie leerden elkaar kennen dankzij Koen Neirynck.

Zot idee van Willem

“Bij Podium C. is iedereen met een creatief idee of zin voor initiatief welkom. Er is altijd plaats, zowel voor als achter de schermen. Het zotte idee van Willem past volledig in dit plaatje”, vertelt Stephanie. Het duo weet dat het moeilijk is om de voorstelling te omschrijven, want het is niet zomaar een musical. “Toen Willem zijn idee voor het eerst uitlegde, was het moeilijk om me er iets bij voor te stellen. Een musical met poppen, met een grote bezetting, voor volwassenen… Het is een zeer creatief verhaal en Willems enthousiasme was aanstekelijk.”

“Je mag nog zo goed acteren en zingen, als de sfeer niet goed zit, straal je dat uit”

“Ik wilde graag iets regisseren en zocht iets met een relatief kleine bezetting. Avenue Q is een musical die iedereen aanspreekt, met veel humor. Het is gewaagd maar zeer veel mensen kunnen dit smaken”, vertelt Willem. “Het is ook een totaalbeleving. We hebben heel lang gewerkt aan de setting, zodat iedereen zich meteen thuis voelt bij het binnenkomen. Het wordt een avondje vertier, met iets om te drinken en te eten en een hoogstaande productie met humor, volledig in de sfeer van de buitenwijken van New York. Ook als je niet van theater houdt, is dit iets voor jou”, vult Stephanie aan.

Acteurs en muzikanten

In het stuk spelen veertien acteurs, er is een band van vijf muzikanten onder leiding van dirigent Koen Neirynck en Stephanie staat in voor de productie. Voor Willem is het de eerste keer dat hij regisseert en hij speelt zelf ook een kleine rol.

“Het is leuk om zowel te acteren als te regisseren, dat zorgt voor een speciale sfeer. Het is belangrijk een goede band te hebben binnen de groep en als acteur sta ik ook gewoon naast de anderen”, geeft Willem mee. Beiden vinden de groepssfeer zeer belangrijk bij een productie.

“Je mag nog zo goed acteren en zingen, als de sfeer niet goed zou zitten, straal je dat uit. We hebben hier een warme, goede sfeer en dan zijn de prestaties sowieso beter. We willen iets brengen dat meer is dan een ander gezelschap doet, en dat kan enkel met een goede groep”, besluit Stephanie. (Sarah Gadeyne)

De voorstellingen vinden plaats in de Place2Party op vrijdag 13 maart om 20 uur en zondag 15 maart om 19 uur. Tickets kosten 15 euro. De vrijdag is al zo goed als uitverkocht. Tickets: 0496 38 56 36 of www.podium-c.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier