Stephanie Caset start creatief project Podium C.

Redactie KW

Stephanie Caset (27) start vol enthousiasme met een nieuw creatief project: Podium C. Met de vzw wil ze onder meer musicals, theaterstukken, creatieve stages en infosessies maken. Door allerlei creatievelingen samen te brengen, kunnen mooie producties ontstaan.

De start van Podium C. gaat terug tot Stephanies jeugd. Met enkele buren had ze als tiener een clubhuis waar ze samen toneelstukken brachten voor hun families. Dit deden ze onder de naam ‘de C’tjes’, een verwijzing naar de eerste letter van hun verschillende familienamen. Hier kreeg Stephanie de smaak te pakken van het regisseren, een passie die ze verder volgde in haar studies filmregie. Daar kreeg ze ook interesse in de verschillende facetten van de productie: het financiële verhaal, het reilen en zeilen binnen de sector, het boeken van zalen, alle praktische zaken van A tot Z.

Stephanie vond naast haar werk in de Lichterveldse motorwinkel Caset en haar lessen in de toneelacademie in Roeselare de tijd om Podium C. op te richten. “Iedereen is er welkom”, vertelt Stephanie. “Podium C. is er voor iedereen die zin heeft om iets creatiefs te doen, ongeacht leeftijd of ervaring. Teamspirit, inzet en vooral enthousiasme zijn de belangrijkste drijfveren. Iedereen zal zijn of haar talenten kunnen ontplooien, zowel achter de schermen als op het podium. We willen iedereen aanspreken die een creatieve uitlaatklep zoekt, die iets out of the box wil doen.”

alternatieve manier

Stephanie werkte al vaak als regisseur aan verschillende projecten, onder andere binnen de Burgersgilde, maar met Project C. zal ze zelf de productie op zich nemen. “Het is leuk om andere mensen creatief te steunen, om eens aan de andere kant van het roer te staan. Niet altijd als regisseur, maar eerder als coach. Door de nieuwe vzw hebben we ruimere mogelijkheden en kunnen we projecten benaderen op een nieuwe, soms alternatieve manier. Hiermee kan ik mijn eigen creatieve denkpistes verruimen.” Stephanie ziet dit heel ruim: “Audiovisueel, uitvoerend, inhoudelijk… Als we er een project van kunnen maken, zoeken we eerst een goede basis. Dan maken we samen producties die uitstijgen boven wat elk individu apart zou kunnen doen.”

Een voorbeeld hiervan is de musical Avenue Q, waarvoor binnenkort audities gehouden worden. “Willem Dekiere speelde eerder een hoofdrol in De Betoverde Roos, het stuk van de Burgersgilde dat ik regisseerde. Hij liep al enkele jaren met een idee en nu ondersteunen we hem met Podium C. in zijn debuut als regisseur. Verwacht geen gewoon theaterstuk of musical, het wordt meer dan dat.”

Audities op 8 juli

Stephanie focust op de productie, Willem zal de regie voor zijn rekening nemen. Voor de geïnteresseerden: “De audities vinden plaats op 8 juli, inschrijven kan via onze Facebookpagina. We hebben plaats voor verschillende creatievelingen!”

Podium C. organiseert in het najaar nog een infosessie over het maken van documentaires. In augustus is er ook een musical-zomerstage in Lichtervelde, een driedaagse voor jongeren tussen tien en achttien jaar, waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn.

(Sarah Gadeyne)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.