Stella & Louise serveert dansbaar muzikaal aperitief in Bissegem

© EDB
Redactie KW

Op het aperitiefmoment van zondag 19 juli aan ontmoetingscentrum De Troubadour kan je van 11 tot 14 uur genieten van een optreden van Stella & Louise, een groep waarvan de roots in Bissegem liggen.

De groep bestaat uit zangeressen Sabien Lesage (46) en Hilde Vandenberghe (47), die beiden opgroeiden in Bissegem en gitarist Stefaan Lombaert (53) uit Ingelmunster.

Sabien woont ondertussen met haar man Jurgen Van Heghe en hun tieners Ole (16), Thor (14) en Wolfe (11) in Heule. Ze werkt in de vrije basisschool Spes Nostra en wordt er naast enkele uren in het zesde leerjaar ook MUZO-coach voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Sabien zingt ook nog bij Isabelle et les Jean, een groepje dat Franse chansons brengt.

Hilde is uitgeweken naar Zulte. Zij geeft naailes in het volwassenenonderwijs. Haar man Stijn Deldaele is muzikant, hij is onder meer bassist bij Isabelle et les Jean en samen met Hilde brengt hij jazznummers. Het koppel heeft een zoon van 8 jaar.

Jaren 80

Hilde en Sabien zongen nog samen en vonden het fijn. Om dit weer meer te kunnen doen, begonnen ze met een nieuw project. Met Stella en Louise hebben de oud-Bissegemnaars een nieuw groepje waar ze muziek van de jaren tachtig brengen. “We zijn al een tijdje bezig, maar nu werden de nummers op orde gezet.” Beide vriendinnen vullen elkaar goed aan. Hilde is goed in harmonie en er iets aparts van maken kan ze als de beste. Sabien is sterk in management in de inkleding.

“Met de muziek van de jaren tachtig brengen we de muziek van toen we jong waren, tweestemmig gearrangeerd. Op die manier wijken we wel af van het origineel: in plaats van met effectjes zoals dat in die tijd was, zorgen wij voor een andere schwung met onze stemmen. De muziek blijft echter wel herkenbaar en is ook dansbaar. Jong en oud kan zich er in vinden. We geven onszelf twee jaar de tijd om op te bouwen en ondertussen genieten we van wat we doen.”

Het was voor Sabien en Hilde een zoektocht naar een gitarist. Bert Lietaert die ook uit Bissegem komt was de eerste, maar door zijn werk in zijn opnamestudio was het moeilijk te combineren. Na nog een andere gitarist voor wie het ook niet lukte kwamen Sabien en Hilde bij Stefaan Lombaert terecht, die ze al kenden. “Het was voor allemaal weer thuiskomen.”

Logo en schilderijtjes

Wim Corne, die eveneens uit Bissegem komt, ontwierp een logo en Sabiens dochter, die prototyping en ontwerp gaat studeren, maakte schilderijtjes voor op het podium. “We kleden graag ons podium in volgens de stijl die we brengen. Ook onze kledij is aangepast.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten