Stekelorum presenteert showpodium op Batjes in Izegem

Redactie KW

Dit jaar organiseren David Stekelorum van Autoparts Stekelorum en Jurne Verstraete van organisatiebureau VMVS in de Roeselaarsestraat voor de zesde keer een showpodium op de Izegemse Batjes. “Het wordt een heus dorp met een dranktent, springkasteel en een showpodium waar van vrijdag tot en met zondagavond tal van artiesten optreden met als afsluiter Danny Fabry

“Het podium staat in de Roeselaarsestraat ter hoogte van het huisnummer 146 en de Molenweg”, zegt David Stekelorum. “Voor het tweede jaar op rij dwars op de straat, maar met uiteraard een doorgang voor de hulpdiensten.”

Om het half uur

De optredens hebben plaats op vrijdag van 17 tot 23 uur, de zaterdag van 13.30 tot 23 uur en de zondag van 12 tot 22 uur. “Iedere artiest treedt een half uur op. Zondagavond is Danny Fabry één van de afsluiters van die artiestenparade. Andere namen op de affiche zijn: Martine, Jacques (accordeon), Gregory, Zanger Geert, Shauni, Johnny Montero, Michael Venicio, Kris Wills, Nico Steen, Dick Presley, Chris Reilhof, Lisa Leman, Mano Wyoming, Fil Filips, Kian Derry, Michael Angelo, Leah Bien, Jason Bradley, Jesse Presley, Jennifer Berton (deed mee aan The Voice), Alwin ( van de Havenzangers), Andy Reivan…. Voor elk wat wils, van schlagers tot het ruigere werk.”

Aperitiefconcert

Zondag is er vanaf 12 uur een aperitiefconcert met de Izegemse band I-Conn, afkorting voor ‘De Izegemse Connectie’. “Deze groep heeft haar naam niet gestolen. Alle leden hebben op een of andere manier een connectie met Izegem. Ze zijn met vijf: Piet Deveughele, Dieter Dutillieux, Wim Timperman, Bas Kindt en Frank Colpaert. Op een zolder in de Roeselaarsestraat repeteren ze hun stevige nummers van hun grootste iconen. I-Conn brengt zowel recente afrekeningsnummers als oerdegelijke klassiekers.”

Op die plek in de Roeselaarsestraat staat er niet alleen een showpodium. “Er staat ook een dranktent van 48 vierkante meter, een springkasteel, er zijnde nodige sanitaire voorzieningen en drie dagen lang zijn er barbecueworsten en hamburgers te verkrijgen. Dit deel van de Roeselaarsestraat is ‘the place to be’ in die batjesdagen.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier