Stefanie Huysman blaast Banmolens nieuw leven in

Stefanie Huysman is geen groentje in de horecawereld. (foto BRU) © BRU
Redactie KW

Sinds vrijdag 31 juli kunnen klanten weer terecht in brasserie Banmolens, gelegen op de grens van Kuurne en Harelbeke, langs de oevers van de Leie. Het nieuwe gezicht achter deze populaire brasserie is de 47-jarige Stefanie Huysman uit Kuurne.

Stefanie is de dochter van Martin Huysman die veertig jaar lang bakkerij Martin runde. Het was in de bakkerij van haar vader dat Stefanie haar carrière startte, nadat ze haar studies aan Hotel- en Toerismeschool Spermalie had afgerond. “Horeca is een passie en zit me in het bloed”, vertelt Stefanie. “Dat bewees ik in het verleden reeds met mijn eigen zaken Brasserie Stefanie’s aan de Veemarkt in Kortrijk en restaurant Bleu Blanc in Waregem. Ondanks dat dit goed draaiende en mooie zaken waren, mag het voor mij voortaan allemaal wat losser en gezelliger. Toen ik in volle coronacrisis langs de Leie ging joggen, kwam ik voorbij de Banmolens. Tot mijn verbazing zag ik dat de zaak over te nemen was. Meteen was mijn interesse geprikkeld, aangezien ik op dat moment reeds meer dan een half jaar als freelance aan de slag was in de horeca. Toen ik thuis kwam en mijn plannen aan mijn ouders voorlegde, waren ze er meteen voor gewonnen.”

Nadat de deuren van brasserie Banmolens negen maanden gesloten bleven, zorgt Stefanie er sinds 31 juli voor dat er een nieuwe wind waait doorheen de horecazaak. “Gelukkig sta ik er niet alleen voor”, gaat Stefanie verder.

kennis vader

“Mijn vader, die ondertussen 70 is en al een tijdje met pensioen is, steunt me alvast zo goed als hij kan. Zijn kennis die hij vroeger opdeed, wil hij nu gebruiken om koekjes te gaan bakken die we zullen serveren bij de koffie, het deeg te maken voor mijn pannenkoeken en wafels, het gebak te bakken en het roomijs te draaien. Daarnaast zullen ook snacks en eenvoudige betaalbare gerechten op onze kaart terug te vinden zijn”, geeft Stefanie mee.

Een bezoekje brengen aan de Banmolens kan elke dag, met uitzondering van zondag, tussen 10 en 18 uur. De keuken is doorlopend geopend van 11.30 tot 17.30 uur. Via Instagram en de Facebookpagina van de zaak zullen bij goed weer ook speciale avondopeningen aangekondigd worden. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier