Stefanie en Jeroen overhandigen 100 koekegoedzakjes aan 100 koekegoede personen

© (Foto GV)
Redactie KW

Vrijdag en zaterdag deelden uitbaters Stefanie Vaneeckhoutte en Jeroen Verhaeghe van koffie- en theeschuur Achiel en Hector uit de Kaankouter in Tiegem 100 zakjes met zelfgebakken koekjes uit aan 100 uitverkorenen in de regio Anzegem, Avelgem, Waregem, Deerlijk en Otegem.

Een tiental dagen geleden kondigde het koppel hun initiatief aan door een Facebookoproep te lanceren. Ze vroegen om via een chatbericht te laten weten wie ze konden verrassen met één van hun versgebakken ‘koekegoedzakjes’.

“Wie is volgens jou koekegoed? Wie betekent iets speciaals tijdens deze coronaperiode, wie is de stille, vrijwillige kracht of wie heeft het nu extra moeilijk?”, luidde de vraag. Daarbij stond het verzoek om een persoonlijk bericht voor deze persoon toe te voegen en het adres waar het zakje met de handgeschreven boodschap mocht afgegeven worden.

“Dit initiatief namen we omdat we graag iets wilden terug doen voor onze klanten die we in deze coronatijden nu niet kunnen ontvangen”, vertelt Stefanie (41). “We missen de spelende kinderen, wandelaars, fietsers, vaste bezoekers en de fijne babbels. Via deze actie wilden we ook wat warmte brengen in deze vreemde periode.”

“De reactie op onze oproep was enorm”, vult uitbater en bakker Jeroen (44) aan. “Reeds na twee uur hadden de 100 zakjes een bestemming. De boodschappen die de aanvragers toevoegden waren soms vrij uitgebreid en bijzonder persoonlijk. Stefanie schreef dan ook al de boodschappen zelf op de bijgevoegde kaartjes om de intimiteit ervan te respecteren.”

“Het was hartverwarmend en bij momenten ontroerend om de reacties te zien van de personen aan wie we de zakjes koekjes overhandigden. Zo was er bijvoorbeeld een moeder die zeer aangedaan reageerde bij het lezen van de boodschap van haar zoon, recht uit zijn hart.”

De uitgebreide reacties op de Facebookpagina spreken ook boekdelen. “Een lekkernij voor hart en maag”, “Mooi initiatief, doet deugd!” enzoverder.

“Het was af en toe wat zoeken naar het juiste huisnummer, maar voor de rest genoten we van het samen rondbrengen van de koekegoedzakjes”, klinken de Tiegemnaars opgetogen.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.