Stefaan Vanbiervliet is nieuwe directeur van Ter Molen Lauwe

Stefaan Vanbiervliet is de nieuwe directeur van basisschool GO! Ter Molen. (foto WO)
Dries Bernaert

Het nieuwe schooljaar betekent voor de leerlingen van basisschool Ter Molen meteen ook een kennismaking met de nieuwe directeur. Stefaan Vanbiervliet volgt Sharon Vanmassenhove op. Zij keert na een jaar terug naar basisschool Het Open Groene in Marke om er opnieuw les te geven.

“Vorig schooljaar werkte ik bij de pedagogische begeleidingsdienst van het GO!. Daarvoor was ik directeur van middenschool Drie Hofsteden-Athena in Kortrijk en het Atheneum Bellevue in Izegem. Nu zet ik dus de stap naar het lager onderwijs”, vertelt Stefaan Vanbiervliet, een 48-jarige Lauwenaar.

“Het werk dat mijn voorgangers Josephine Wullepit en Sharon Vanmassenhove gerealiseerd hebben, wil ik verderzetten. Als school blijven we inzetten op lesgeven in openlucht. Die vorm van lesgeven betekent een meerwaarde voor onze leerlingen en bovendien sluit het perfect aan bij de huidige corona-adviezen. Momenteel ben ik me nog volop aan het inwerken, maar ik ben klaar voor de komende uitdagingen.”

De grootste en meest urgente uitdaging voor de nieuwe directeur wordt onvermijdelijk het omgaan met corona. “Eigenlijk is er niet zoveel veranderd voor de basisscholen: het nieuwe schooljaar start ongeveer met dezelfde situatie als die waarmee het vorige schooljaar geëindigd is. Handen ontsmetten blijft de norm en de leerkrachten voor het lager onderwijs dragen mondmaskers. De leerlingen zelf hoeven geen mondmasker te dragen. Vanaf 1 september volgen alle kinderen vijf dagen op vijf les, warme maaltijden zijn opnieuw mogelijk en we kunnen weer gaan zwemmen”, somt hij op.

Stefaan Vanbiervliet ziet de start van het nieuwe schooljaar met vertrouwen tegemoet: “Positief is alvast dat het aantal inschrijvingen verder in stijgende lijn gaat. Ik verwacht zo’n 155 leerlingen op de eerste schooldag.”