Stefaan Sintobin aanwezig op gemeenteraad na manifestatie: “Coronarichtlijnen opgevolgd”

Stefaan Sintobin (rechts) © Sintobin via Facebook
Stefan Vankerkhoven

Deze maandagavond vindt voor het eerst in dit coronatijdperk opnieuw een ‘live’ gemeenteraad plaats in Brugge. Die retour zorgt al voor een politiek dispuut. Jasper Pillen (Open VLD) hoopt dat Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) thuis blijft, na de politieke manifestatie van zondag in Brussel. “Ikzelf heb alle richtlijnen inzake corona opgevolgd”, reageert Sintobin. “Ik zal dan ook fysiek aanwezig zijn.”

De voorbije maanden bleven de 47 Brugse gemeenteraadsleden in hun kot en namen zij van thuis uit, via een zoomgesprek, deel aan de debatten. Nu keren ze terug naar het stadhuis en dat zorgt al voor hommeles.

In een Twitter-bericht sprak Jasper Pillen (Open VLD) maandagochtend zijn collega Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) rechtstreeks aan: “Het zou mij verbazen je vanavond te zien. Ik neem aan dat je uit respect voor je collega’s gebruik zal maken van de mogelijkheid om online deel te nemen aan de gemeenteraad vanavond.”

De toekomstige, liberale schepen reageert hiermee op het feit dat de leden van het Vlaams Belang niet in quarantaine willen gaan na hun gezamenlijke uitstap naar Brussel zondag, waarbij een manifestatie plaats vond op de autoparking van de Heizel.

Stefan Sintobin stelt: “Ik moet Jasper teleurstellen en zal fysiek aanwezig zijn in het stadhuis. Ik begrijp dat de collega overdonderd en wanhopig is door het succes van onze manifestatie, maar ikzelf heb alle richtlijnen inzake Corona opgevolgd: mondmasker, afstand houden. En dat Jasper Pillen ook moeite heeft met mijn (sterk) oppositiewerk, kan ik best begrijpen. Dus ja, ik zal fysiek aanwezig zijn op de gemeenteraad.”

“Onze partij voert trouwens om 18 uur een actie aan het stadhuis”, gaat hij verder, “als protest na een recent steekincindent en de houding van het stadsbestuur ten overstaan van illegalen in Zeebrugge. Illegaliteit is voor ons criminaliteit”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier