Stefaan G. – die maar liefst 15 messteken uitdeelde – een maand langer in hechtenis voor steekpartij van vorige zondag in Izegem

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Wouter Vander Stricht

Voor de Kortrijkse raadkamer viel een verwacht verdict. Stefaan G. (47) blijft een maand langer in de gevangenis. Hij wordt beschuldigd van de moordpoging op zijn huisbaas en ‘vriend’ Dirk G. (72). Die laatste heeft ondertussen het ziekenhuis verlaten en herstelt thuis in Deerlijk van de 15 messteken die hij zondagavond 21 februari kreeg toegediend .

De feiten nog kort even op een rijtje. Zondagavond 21 februari liep een zoveelste ruzie tussen Stefaan G. en zijn huisbaas Dirk G., eigenaar van een woning langs de Rijksweg in Izegem, zwaar uit de hand. Daarop stak de dader het weg wandelende slachtoffer meerdere keren met een mes. Het slachtoffer zeeg neer naast de Rijksweg, werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar herstelt ondertussen thuis. De dader kon snel in de buurt opgepakt worden.

Advocaat dader: “Mijn cliënt had niet de bedoeling te doden”

Dader Stefaan G. (47), die momenteel in de gevangenis van Ieper zit, toont berouw. Dat zegt zijn advocaat Pieterjan Dens. “Ik heb hem al bezocht in de gevangenis, hij beseft dat hij zwaar over de schreef is gegaan. Het conflict tussen beide heren is alsmaar geëscaleerd. Maar het had niet zo uit de hand mogen lopen. Hij had allerminst de bedoeling de man te doden en had op voorhand niks beraamd. Al heeft hij uiteraard ook meerdere messteken toegediend. Hij hoopt dat het slachtoffer snel herstelt.”

“De verlenging van de voorlopige hechtenis is ook logisch. Mijn cliënt heeft de feiten bekend en bovendien zijn nog weinig onderzoeksdaden gesteld.”

Advocaat Jan Leysen: “Doodzonde dat politie niet eerder ingreep”

Jan Leysen, advocaat voor slachtoffer Dirk G. (72), vindt het ook een logische gang van zaken. “Men moet de feiten niet minimaliseren. De man heeft mijn cliënt achterna gezeten op de Rijksweg, het is dus geen incidentje. Het is ook doodzonde dat het zover is kunnen komen. Ik had eerder al een mail gestuurd naar de politie om daar eens deftig in te grijpen. Mijn cliënt had al meerdere keren slagen moeten incasseren, de politie was ook al meerdere keren moeten tussenkomen. Van de politie heb ik nooit antwoord gekregen op die mail. Ik heb die mail nu ook overgemaakt aan de onderzoeksrechter. Die komt dus ook in het dossier.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.