Stef Stuntpiloot, Vader Abraham of Hansi aus Tirol: wie wordt Prins Carnaval in Gullegem?

Redactie KW

Dat weten we zaterdagnacht nadat de drie kandidaten – Stef Masschelein, Frank Dewaegenaere en Hans Deceuninck – alle proeven en opdrachten hebben afgewerkt.

Stef Stuntpiloot

Stef Masschelein, zoon van Carine Spillebeen en oud-keeper van FC Gullegem Geert Masschelein uit de Bankstraat, is de jongste van de drie prinsenkandidaten. De 25-jarige magazijnier bij Lecot Raedschelders in Heule heeft ten opzichte van zijn opponenten zijn jeugdigheid mee. “Ik hoop dat het een voordeel is”, zegt hij nuchter. “Maar de twee andere mannen kunnen daar een pak meer levenservaring tegenover zetten. Ik moet nog veel leren.”

Toch wil hij als Stef Stuntpiloot, het olijke ventje met de walrussnor uit het bij veel jongeren immens populaire spelletje, kampen voor café Den Osse en jeugdhuis Pro Mille. “Ik durfde niet te weigeren toen ze het mij voorstelden”, bekent hij. Stef is dan ook geen grote tafelspringer, maar een knaap die gek is op minivoetbal en graag de handen uit de mouwen steekt als hij kan helpen bij de organisatie van Kokopelli en de Jeugdfeesten.

“Mijn grootste stimulans om deel te nemen, is dat ik zo kan bijdragen aan één van de leukste evenementen in Gullegem.” Stef is in de loop der jaren gegroeid als carnavalist. “Mijn allereerste stapjes heb ik gezet als 7-jarig Chirolid. De Chiro neemt altijd met een grote bende deel aan de stoet. Ik was niet echt bezig met carnaval, maar de laatste jaren ben ik weer actief geworden vanuit de Pro Mille. Die gasten zijn goed bezig. Tijdens de jongste boemels heb ik mij serieus ingezet en dat loonde. In 2019 leverde het ons de tweede boemelprijs op. En nu gaan we voor het hoogst bereikbare: een jaar lang prins. Ik wil er meteen in vliegen!”

Stef Stuntpiloot, Vader Abraham of Hansi aus Tirol: wie wordt Prins Carnaval in Gullegem?

Frank Dewaegenaere

Vrachtwagenchauffeur en KVK-supporter Frank Dewaegenaere (55) uit De Wandeling staat dit jaar voor zijn tweede prinsenverkiezing. Hij nam in 2019 als Kabouter Klus ook al deel en strandde toen op de derde plaats. “Ik had toen last van een blessure en dat kostte mij bij sommige proeven tijd en punten”, herinnert hij zich. De hele sfeer rond de verkiezing en de steun die hij toen ervaarde, zetten hem ertoe aan om het nog eens te proberen. Dit keer krijgt hij de steun van café De Klokke en stelt hij zich kandidaat als Vader Abraham, het alter ego van de Hollandse charmezanger Pierre Kartner. Of hij op 15 februari een bende Smurfen zal meebrengen, laat hij voorlopig in het midden. Hij heeft in elk geval al Smurfin als mascotte op de revers van zijn jas gepind.

“Ik ben er overal graag bij en blijk bovendien redelijk handig. Het doet mij ook plezier als ik anderen kan helpen. Als ik geen prins word, zal je mij tijdens de stoet wellicht wel ergens achter de toog vinden om te bestellen of af te wassen. Als kandidaat krijg je van de carnavalorde zoveel. Ik meen oprecht dat je niet genoeg kan teruggeven”, klinkt het overtuigd.

Prins worden, is uiteraard de hoofdbetrachting. En dat liefst met vrouw Belinda Dedeurwaerder en stiefdochter Julie D’Halluin aan zijn zijde. Belinda werd vorige week als ‘Lustig Nonnetje’ carnavalprinses bij de Stekselorde in Moorsele en Julie is nog tot begin juli Gullegems ambassadrice. “Het zou prachtig zijn: met drie uit hetzelfde gezin ambassadeur mogen zijn van de sfeer en de gezelligheid van Gullegem”, lacht Frank.

Stef Stuntpiloot, Vader Abraham of Hansi aus Tirol: wie wordt Prins Carnaval in Gullegem?

Hans Deceuninck

Op carnaval staat geen leeftijd. Sommigen worden vroeg door het virus aangestoken, anderen hebben daar meer tijd voor nodig. Hans Deceuninck (55) uit de Koningin Fabiolastraat behoort tot deze laatste categorie en had als geboren en getogen Gullegemnaar en Club Bruggesupporter nog een serieuze duw in de rug nodig van cafébazin Inge van het Bockorcafé op de Platse voor hij de uitdaging aanging. Op 15 februari staat de ploegbaas in een Waregems textielbedrijf echter effectief als ‘Hansi uit Tirol’ op het grote podium.

“Ik koos voor deze artiestennaam omwille van mijn voornaam maar vooral ook omdat de figuur met het groene hoedje en de fraaie lederhosen automatisch oproept tot plezier maken”, legt Hans uit. “Dat is carnaval: alle zorgen van je afgooien en je volledig laten gaan met een witteke of een pintje binnen handbereik. Zalig, toch?”

Echtgenote Ann Callens is zijn grootste supporter. “Zeker nu ik mij liet verleiden om als carnavalist en moppentapper eindelijk op het voorplan te treden. Ik zal er niet alleen staan en hoop op de grootste aanhang van de drie kandidaten.” Hans’ eerste carnavalervaring gaat terug tot 1981 toen hij in de stoet meeliep voor de basketbalclub. Daarna volgden talloze boemels. Als hij prins wordt, wil Hansi behalve als lolbroek op het voorplan treden ook een jaar lang een waardig ambassadeur van zijn dorp en van de carnavalorde zijn. “Maar daarvoor moet ik natuurlijk eerst winnen. Ik ben er echt klaar voor. Gullegem hopelijk ook”, lacht Hans Deceuninck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier