https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Steenakkermolenpad is rolstoelvriendelijk wandelpad

Schepen Eddy Vanacker steunt rolstoeltoegankelijke parcours. (foto pco)©Philippe Corneillie
Schepen Eddy Vanacker steunt rolstoeltoegankelijke parcours. (foto pco)©Philippe Corneillie
Redactie KW

Op zondag 20 juni wordt het Steenakkermolenpad in Sint-Juliaan officieel ingewandeld. “Langemark-Poelkapelle profileert zich al langer als fiets- en wandelgemeente. Ook voor rolstoelgebruikers”, zegt Jo Lottegier van de dienst toerisme.

Het Steenakkermolenpad kent – hoe kan het anders – zijn startplaats aan de Steenakkermolen zelf. De molen speelde een rol in de geschiedenis van onder meer de Eerste en Tweede Wereldoorlog, maar ook in die van de Slag om Westrozebeke die op de goudberg plaatsvond in 1382.

Uitgestrekte landschappen

Verder is er langs het parcours met de vele uitgestrekte landschappen aandacht voor de natuur, die een lange weg heeft afgelegd na de impact van de Eerste Wereldoorlog. De wandeling is 9,8 kilometer lang en brengt de wandelaar naar niet-alledaagse plekjes die het ontdekken waard zijn in buurt van Sint-Juliaan, Poelkapelle en Passendale.

“In februari kregen we de vraag van een inwoner uit Wulvergem of onze wandelpaden toegankelijk waren voor rolstoelgebruikers”, schetst schepen Eddy Vanacker (CD&V). “ Een vraag die bij ons direct het idee aanwakkerde om na te gaan of we al onze wandelpaden konden rolstoeltoegankelijk maken of ten minste een alternatieve route te voorzien binnen het traject.”

Extra animatie

“Jo Lottegier, onze deskundige bij de dienst toerisme, tekende een alternatieve route uit voor een aantal wandelpaden, zoals het Guynemerpad, het Rooie Zitapad, het Bakelandtpad en het Beeuwsaertmolenpad. Zodra de kaarten van deze wandelpaden herdrukt moeten worden, nemen we de alternatieve route mee op. Maar we starten dus bij de nieuwe wandeling op het Steenakkermolenpad. We hopen hiermee een alternatief aan te bieden voor de rolstoelgebruikers die evenzeer nood hebben aan een mooie wandeling in onze gemeente .”

Het nieuwe wandelpad wordt ingewandeld op zondag 20 juni met start om 13 uur aan de Steenakkermolen. Er is speciaal voor die dag extra animatie en educatie voorzien. Zo zal je onder meer kunnen genieten van een vlierbloemsemdrankje, aangeboden door ‘t Velt, wordt de geschiedenis van een drama op 15 augustus 1944 uit de doeken gedaan en wordt de muzikale omlijsting voorzien door de lokale accordeonist Virginie Houthave. Iedere deelnemer krijgt een gratis wandelkaart en een drankje onder de vorm van een Pater Pitte of een frisdrank. (pco)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten