Steekspel op de Leie sluit Vlaamse Feestdag af in Kortrijk

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Donderdag werden de Leiefeesten, de nieuwe driedaagse rond de Vlaamse Feestdag, afgesloten met een hindernisparcours en een steekspeltornooi op de Leie. De verwachte volksmassa kwam er echter niet.

Waar op zondag 7 juli de aftrap van de Leiefeesten een succes werd met de vlottentocht en veel mensen op terrasjes, kwam de tweede en derde dag minder volk opdagen. Het vieren van de Vlaamse Feestdag op 10 juli lokte zo’n 350 toeschouwers. Op de Vlaamse Feestdag zelf, met een hindernisparcours en een steekspeltornooi op en langs de Leieboorden, kwam weinig volk opdagen. De vriendinnen Febe, Geertje, Margot, Lynn, Marit en Liselot lieten het niet aan hun hart komen.

Febe, Geertje, Margot, Lynn, Marit en Liselot genieten van een hapje en drankje.
Febe, Geertje, Margot, Lynn, Marit en Liselot genieten van een hapje en drankje.© JVGK

“We genieten van een hapje en een drankje. We maken het ons hier gezellig en komen de sfeer opsnuiven“, aldus de groep studiegenoten en vriendinnen uit Kortrijk, Hulste en Bavikhove. “De Leieboorden zijn mooi. Hopelijk worden die in Harelbeke ook zo”, zegt Marit. “De locatie en sfeer roepen een vakantiegevoel op, en dat zonder echt op reis te zijn. Onze brunch is lekker en intussen genieten we van het schouwspel met het steekspel en het hindernisparcours”, vertelt Lynn.

Steekspel op de Leie sluit Vlaamse Feestdag af in Kortrijk
© JVGK

Die activiteiten lokten enkele tientallen deelnemers, vooral kinderen. Om alles veilig te houden hielden Jan, Ives en Nico, brandweermannen en duikers van de zone Fluvia, een oogje in het zeil. “Alles verloopt vlekkeloos”, getuigt Ives.

Brandweermannen Jan, Ives en Nico houden een oogje in het zeil.
Brandweermannen Jan, Ives en Nico houden een oogje in het zeil.© JVGK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier