Staycationkaart voor thuisblijvers in Wevelgem

Burgemeester Seynhaeve, schepen Defieuw en een hele groep kinderen gingen de uitdaging aan om zo goed mogelijk de opdrachten van de buitenbeentjeswandeling uit te voeren. © foto SLW
Redactie KW

Met de staycationkaart hebben kinderen in Wevelgem nu helemaal geen reden meer om zich te vervelen tijdens de vakantie. Op die kaart staan alle speelpleinen van de gemeente aangeduid, en voor ieder van de drie deelgelmeenten bevat de kaart een uitdagende wandeling.

“Ik verveel mij”, die zeurende opmerking durven kinderen wel eens te maken tijdens die ellenlange vakantie. Zelfs al vertrekken ze op reis en op kamp, en gaan ze naar de speelpleinwerking, toch zijn er dagen dat de verveling toeslaat.

“Voor wie thuis blijft hebben we daarom de Staycationkaart gemaakt”, zegt schepen van jeugd Kevin Defieuw (CD&V). Staycation als tegenstelling tot vacation. “Via deze kaart vind je alle formele en informele speelterreinen terug die Wevelgem, Gullegem en Moorsele rijk is. De kaart brengt je zo veel mogelijk via trage en veilige wegen naar jouw favoriete speelplein.”

buitenbeentjes

Wie niet genoeg kan krijgen van één speelplein kan de Buitenbeentjes-wandeling volgen die op de kaart staat. Er is een buitenbeentjeswandeling uitgestippeld in Moorsele, Wevelgem en Gullegem. Respectievelijk van 5, 7 en 6 kilometer. Tijdens die wandeling kan je vele speelplekken ontdekken en word je uitgedaagd om verschillende opdrachten uit te voeren zodat het een waar avontuur lijkt. Het zijn zowel doe-, denk- als speelopdrachten.

Iedere deelgemeente heeft zijn eigen startpunt voor de wandeling. Voor Wevelgem is dit terug te vinden in het Park van Wevelgem, Vanackerestraat 16. In Moorsele start de tocht in ‘t Groen Lint, bereikbaar via het Sint-Maartensplein en in Gullegem kan je de wandeling starten in domein Bergelen, Hemelhofweg 27.

De staycationkaart met de wandelingen zijn gratis te verkrijgen of kunnen gedownload worden op www.wevelgem.be/buitenbeentjes.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier