Stationschef Omer uit Waregem viert 104de verjaardag met… Omer!

Twee jaar geleden werd zijn verjaardag wel gevierd, met Dirk (rechts) en Jonas Pieters van brouwerij Vander Ghinste (midden) en goeie vriend Noël Verstraete (links).© DJW
Twee jaar geleden werd zijn verjaardag wel gevierd, met Dirk (rechts) en Jonas Pieters van brouwerij Vander Ghinste (midden) en goeie vriend Noël Verstraete (links).© DJW
Redactie KW

Gewezen stationschef van Waregem Omer Clement is 104 jaar oud. Zijn geheim? Een bekend brouwsel van brouwerij Vander Ghinste.

Door de coronamaatregelen kon hij zijn verjaardag vorig jaar noch dit jaar vieren. Maar dat belette Omer niet om samen met zijn zoon Dirk Clement eventjes stil te staan bij 104 jaar persoonlijke geschiedenis. Het liefst met het biertje Omer van brouwerij Vander Ghinste in de hand, zoals op de foto hierboven van twee jaar geleden.

Omer Clement is afkomstig uit Wingene. Hij begon zijn loopbaan bij de NMBS tijdens de Tweede Wereldoorlog in het station van Ingelmunster. Na opdrachten in Lichtervelde en Brugge kwam hij uiteindelijk in 1955 in Waregem terecht, waar hij samen met zijn gezin woonde en er stationschef bleef tot 1962. Daarna volgde nog een taak bij de Spoorwegen in Kortrijk als inspecteur, waarna Omer zijn loopbaan beëindigde als stationschef van 1971 tot 1982 in Oostende.

Grote lezer

Met echtgenote Julia Vereecke, die in 2003 overleed, kreeg hij vijf zonen en een dochter. Zoon Claude overleed op elfjarige leeftijd in 1954 na een fietsongeval. “Vader is een fervente boekenliefhebber”, zegt zoon Dirk. “Zijn appartement staat er vol van. En hij volgt een strikte dagindeling. Elke dag wek ik hem om 7 uur. Een uurtje later is er ontbijt, waarna hij zichzelf wast en scheert. Om 9 uur komt mijn zus hem verzorgen waarna hij steevast in zijn boeken duikt. Dat houdt zijn geest scherp. Voor het bereiden van het middagmaal hebben wij met de familie een beurtrol. Maar vader zorgt wel altijd voor de afwerking. Na de middag kijkt hij altijd naar het journaal. Rond 19.30 uur volgt nog een avondmaal waarna vader een uurtje later gaat slapen. Dankzij dit dagelijkse ritme blijft hij zijn leven organiseren. Hopelijk nog voor lang.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten