Sinds een aantal weken zijn de loketten en de toiletten van het station in Diksmuide gesloten in de namiddag en het volledige weekend. De argumentatie om dit te doen waren een aantal gevallen van vandalisme binnen het station. Gevolg van deze beslissing is dat velen nergens kunnen schuilen bij slecht weer of de sanitaire installaties gebruiken tijdens het wachten op een aansluiting van bus of trein. Dit stelt Peter Bossu.

Nergens bescherming

"Ik ben zelf met mijn gezin een zeer frequent gebruiker van het openbaar vervoer en merk zowel tijdens de week als in het weekend de miserie die dit oplevert. Mensen die met de trein aankomen en naar het toilet moeten kunnen dat niet, schuilen kan niet, bij slecht weer kunnen bejaarden of minder-validen of mensen met kinderen nergens deftig beschermd zitten." klinkt het bij hem. "Zou het kunnen dat het de bedoeling is van de NMBS om stap voor stap het station van Diksmuide volledig te sluiten en zoveel klanten volledig in de kou te zetten?" voegt hij er nog aan toe. "Daarom dat ik besloten heb een schrijven te richten aan de ombudsdienst van de NMBS want ik vind dit allemaal niet kunnen."

Camera's gevraagd

"Daarom vraag ik met aandrang als treingebruiker, burger en ouder om het stationsgebouw van Diksmuide asap opnieuw te openen en de gebruikers te behandelen als volwaardige klanten. Mag ik ook vragen om de nodige preventieve maatregelen, zoals het plaatsen van camera's te nemen. Het kan wel in zoveel andere stations. Diksmuide, de Westhoek verdient beter dan wat nu aan het gebeuren is met het openbaar vervoer. Vandalisme is er overal, ook in Diksmuide, maar moeten de klanten, bejaarden en families met kinderen, daar het slachtoffer van zijn. Diksmuide, de Westhoek verdient beter dan wat nu aan het gebeuren is met het openbaar vervoer" besluit hij.

(Red)

Sinds een aantal weken zijn de loketten en de toiletten van het station in Diksmuide gesloten in de namiddag en het volledige weekend. De argumentatie om dit te doen waren een aantal gevallen van vandalisme binnen het station. Gevolg van deze beslissing is dat velen nergens kunnen schuilen bij slecht weer of de sanitaire installaties gebruiken tijdens het wachten op een aansluiting van bus of trein. Dit stelt Peter Bossu."Ik ben zelf met mijn gezin een zeer frequent gebruiker van het openbaar vervoer en merk zowel tijdens de week als in het weekend de miserie die dit oplevert. Mensen die met de trein aankomen en naar het toilet moeten kunnen dat niet, schuilen kan niet, bij slecht weer kunnen bejaarden of minder-validen of mensen met kinderen nergens deftig beschermd zitten." klinkt het bij hem. "Zou het kunnen dat het de bedoeling is van de NMBS om stap voor stap het station van Diksmuide volledig te sluiten en zoveel klanten volledig in de kou te zetten?" voegt hij er nog aan toe. "Daarom dat ik besloten heb een schrijven te richten aan de ombudsdienst van de NMBS want ik vind dit allemaal niet kunnen.""Daarom vraag ik met aandrang als treingebruiker, burger en ouder om het stationsgebouw van Diksmuide asap opnieuw te openen en de gebruikers te behandelen als volwaardige klanten. Mag ik ook vragen om de nodige preventieve maatregelen, zoals het plaatsen van camera's te nemen. Het kan wel in zoveel andere stations. Diksmuide, de Westhoek verdient beter dan wat nu aan het gebeuren is met het openbaar vervoer. Vandalisme is er overal, ook in Diksmuide, maar moeten de klanten, bejaarden en families met kinderen, daar het slachtoffer van zijn. Diksmuide, de Westhoek verdient beter dan wat nu aan het gebeuren is met het openbaar vervoer" besluit hij.(Red)