Startnota goedgekeurd voor aanpassingen aan de brug van Steenbrugge

© GST
Redactie KW

De startnota werd op 11 februari goedgekeurd door De Vlaamse Waterweg NV, Stad Brugge, de gemeente Oostkamp, De Lijn en het AWV.

Met het binnenvaartproject – Seine Schelde Vlaanderen – wil De Vlaamse Waterweg NV investeren in de Vlaamse waterwegen om zo grotere binnenschepen een vlotte en veilige doortocht te bieden. Een onderdeel hiervan is het specifieke project Stadsvaart waar er voor de vaart tussen Brugge en Oostkamp gewerkt wordt voor de scheepvaart en het autoverkeer in Steenbrugge. De eerste stap hierin is de bouw van een nieuwe weg -en fietsbrug gecombineerd met de aanpassing van de bocht van Steenbrugge.

Nu loopt er nog een vooronderzoek, maar een belangrijke stap is de startnota die een verkennend document is over de mogelijkheden, kansen en gevolgen van een bepaald alternatief wat later dit jaar resulteert in de voorstelling van een voorontwerp. De startnota van de twee nieuwe bruggen werd goedgekeurd en hierin worden de concrete locatie van de twee bruggen en de bochtaanpassing vastgelegd. De hoge, vaste brug voor het wegverkeer komt op ongeveer dezelfde locatie al de bestaande brug. De vlakke, beweegbare brug voor fietsers en voetgangers komt ter hoogte van de bestaande rotonde aan de Baron Ruzettelaan en Meulestee waarbij de rotonde vervangen wordt door een kruispunt met verkeerslichten. De bocht in het kanaal wordt aangepast en verschuift richting Baron Ruzettelaan. De werken zullen ten vroegste in 2021 starten en ongeveer drie jaar duren.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier