Start@K lanceert Pitch Pintje bij aanvang tweede werkingsjaar

Schepen Detavernier kreeg het eerste Pitch Pintje aangeboden door Elise D'haeseleer, coördinator Start@K. © (Foto PVH)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Dinsdag vond de kick-off van het tweede werkingsjaar van Start@K plaats, een evenement dat de Kortrijkste studenten moet inspireren en motiveren om te ondernemen. Start@K maakte van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe Pitch Pintje te lanceren. Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier kreeg het eerste exemplaar.

Start@K werd vorig jaar opgericht als samenwerking tussen Stad Kortrijk, Hangar K, Howest, KU Leuven Campus Kulak, Universiteit Gent Campus Kortrijk, Vives Hogeschool, Bolwerk, De Stroate vzw en Quindo. Dit alles met ondersteuning van Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. “De doelstelling was duidelijk: ondernemerschap aanwakkeren bij studenten en student-ondernemers ten volle ondersteunen bij hun eerste stappen in de ondernemerswereld”, duidt Elise D’haeseleer, coördinator Start@K.

Na een ongewoon jaar waarin het moeilijk was om studenten fysiek te ontmoeten en pitches digitaal moesten doorgaan, staat Start@K nu eindelijk aan de voordeur van een normaal werkingsjaar. “De ambities zijn scherp: we willen dit academiejaar minstens 40 student-ondernemers laten instappen in het traject van Start@K.”

Ijsbreker

“Kortrijk is een broeihaard voor ondernemers en dat ondernemerschap willen we ook bij onze jonge studenten al meteen stimuleren. We hebben 4 kwalitatieve hogeronderwijs-instellingen die elk unieke opleidingen aanbieden waardoor er heel wat talent naar Kortrijk komt studeren”, zegt schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA). “Met Start@K laten we hen toe die opleiding te combineren met hun eerste stappen in het ondernemerschap. Met Hangar K als ideale uitvalsbasis: een plaats om andere ondernemers te ontmoeten en met experts in contact te komen.”

Om het merk Start@K nog meer in de verf te zetten werd nu een eigen merkbier gelanceerd: het Pitch Pintje. Het biertje van Start@K zal enkel beschikbaar zijn op events van Start@K in Hangar K en is dus maar beperkt verkrijgbaar. Het Pitch Pintje is gebrouwen in The Brew Society in Heule, onlangs nog de deuren opende met Open Bedrijvendag. “We willen met Start@K laagdrempelig zijn en aantonen dat studenten met al hun vragen bij ons terecht kunnen. Daarnaast merken we dat sommige studenten het moeilijk vinden om te netwerken, of een conversatie te starten met iemand die ze nog niet kennen. Het Pitch Pintje zou daar een ijsbreker in moeten zijn: de baseline is namelijk ‘Conversation in a bottle’”, aldus nog Elise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier