Start visseizoen Valkevissers valt in het water

De bewegingsvrijheid wordt meer en meer beperkt in deze tijden van virusdreiging, dat mogen we dagelijks ervaren. Zo is voortaan ook vissen verboden.

© SLW

Het was aanvankelijk niet verstandig om samen naar het voetbal te gaan, vervolgens niet aangeraden om nog samen te voetballen, tenslotte verboden om nog een balletje te sjotten in het park. ‘Sociale Distancing’ – hou afstand bij al wat je doet – is de wijze raadgever. Daarom leken de vissers buiten schot te blijven. Aan de visput zit je op veilige afstand van elkaar, meer nog: er wordt niet gepraat want stilte is een van de voorwaarden tot een succesvolle vangst. Met een lentezonnetje erbij zou de visvangst de uitverkoren hobby worden van velen in dit Coronajaar. En zie, ook de visput dient de deuren te sluiten.

Richtlijnen

“Hoewel we op veilige afstand bleven van elkaar kregen we vorige week de richtlijnen om niet langer te vissen”, vertelt Patrick Santelé van de Valkevissers. De club telt 16 leden, die hun hobby nu elders moeten uitoefenen? “Daar vrees ik voor”, zegt Patrick die het domein met een extra hangslot heeft beveiligd. “Voor zover ik weet mogen vissers ook niet langer in de vrije natuur vissen. Het kan alleen maar goed zijn voor onze reiger, onze vriend heeft nu het rijk voor zich alleen. (lacht)” (SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.