Start van het musicale najaar in Oostkamp

Redactie KW

Zondag 4 oktober werd de start gegeven voor een hele reeks kleinschalige concerten op uitzonderlijke locatie. Onder het thema ‘Vlieg er eens uit’ wil de Oostkampse cultuurraad mensen op toch wat meer bijzondere plaatsen brengen en hen laten genieten.

Het Kwartet f bestaande uit Lieve Dreelinck (altviool), Hendrik Ide (viool), Ludo Die (cello) en tenslotte Kristof Lamberigts (viool) bracht een aantal composities van Beethoven en Dvorak. Dit alles ging door in het historische kader van de inkomhal van het kasteel Gruuthuse in Oostkamp.

Het is een initiatief van de cultuurdienst Oostkamp om op verschillende mooie plekken in de gemeente cultuur te verspreiden en zo cultuur te verbinden met deze plekken. Hiermee komt de cultuurdienst tegemoet aan één van de kernslogans van Oostkamp: Verbondenheid: als er iets is dat verbindt, dan is het wel cultuur. Of zoals Heinrich Heine het zegt: Als woorden tekort schieten, begint de muziek”, aldus de voorzitter van de cultuurraad Marie-Claire Devos.

Het hele concert werd druk bijgewoond door onder meer de familie d’Ursel zelf, die het kasteel ter beschikking stelde voor dit evenement. Meer info over de komende programmatie: www.oostkamp.be

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier