https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stapel wafels van broers De Buck in Guinness Book of Records

Michel en Francis De Buck zijn trots op hun foto in het Guinness Book of Records. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Zowat 15 maanden nadat ze het wereldrecord wafels stapelen verbraken, pronken Michel en Francis De Buck van de Blankenbergse tearoom Au Pingouin nu mét foto in de nieuwe editie van het Guinness Book of Records.

“Iets waar we tot voor kort alleen maar van durfden te dromen”, glunderen de Blankenbergse broers. Er worden jaarlijks heel wat records verbroken, maar de kans om in het boek te komen is volgens Michel De Buck slechts één op tien. “We waren dus ook al blij geweest met een kleine vermelding… maar plots komen we mét foto helemaal voorin, zelfs nog vóór Lukaku”, toont Michel met een grijns.

Al is er volgens de broers ook een keerzijde aan de medaille. “Het Guinness Book of Records – naar het schijnt het bestverkochte boek na de Bijbel en de Koran – is altijd weer een inspiratie voor recordjagers: van de wereldrecords die erin staan, worden er naar verluidt heel wat binnen het jaar verbroken”, klinkt het.

Kinderdroom

Zelf denken de broers al aan een nieuw wereldrecord. “Wat het ditmaal wordt, gaan we nog niet verklappen. Maar het wordt wel weer iets met wafels, ja”, knipoogt Francis. Maar eerst zijn de broers van plan om nog wat na te genieten van hun vorige record. “We zijn er best wel trots op dat het wereldrecord wafels stapelen dankzij ons in Belgische handen is. Het is een zaak van nationale eer hé: de ‘Belgian waffle’ is beroemd tot in het verre buitenland”, klinkt het.

Voor de broers De Buck was het ook een beetje een kinderdroom om ooit zelf in het boek te staan. “Toen we allebei nog klein waren, kocht papa ons zo’n boek en dan gingen we op zoek naar de meest knotsgekke records. Hij zou nu vast ook trots op ons zijn.” De broers zijn alvast van plan om in plaats van een stapel wafels nu een stapel Guinness Books of Records in huis te halen. “Onze vrienden weten aan welk cadeau ze zich mogen verwachten”, grappen ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.