STAP Roeselare houdt oefenmarathon voor het goede doel

Studenten van de STAP laten zich een maand lang sponsoren om te oefenen. We zien vooraan de twee gezichten van de campagne Arthur en Nada, achteraan: directeur STAP Dirk Lievens, schepen Nathalie Muylle en coördinerend directeur stedelijk onderwijs Bert De Smet.© Stefaan Beel
Studenten van de STAP laten zich een maand lang sponsoren om te oefenen. We zien vooraan de twee gezichten van de campagne Arthur en Nada, achteraan: directeur STAP Dirk Lievens, schepen Nathalie Muylle en coördinerend directeur stedelijk onderwijs Bert De Smet.© Stefaan Beel
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

Volgend schooljaar gaat de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten STAP opnieuw een samenwerking aan met partners buiten de eigen schoolmuren. Als aanloop houdt de academie tot aan de paasvakantie een oefenmarathon ten voordele van het MiraLouise Fonds.

Al enkele jaren breekt de STAP buiten de eigen academiedeuren. Dat gebeurde eerder al onder andere met basisschool De Brug. Het vijfde leerjaar ging een jaar lang de uitdaging aan een heuse multidisciplinaire voorstelling op poten te zetten en die ook uit te voeren in CC De Spil.

De samenwerking met externe partners wordt volgend schooljaar verder gezet onder de titel FRAME IT met de leerlingen van basisschool De Bever. STAP brengt kinderen met en zonder beperking, jongeren, leerkrachten, begeleiders en kunstenaars samen om tot een artistiek project te komen rond fotografie, muziek en woord. STAP heeft al een werking in Dominiek Savio met muzieklessen op maat. Andere partners zijn de stad Roeselare, het MiraLouise Fonds, de Koning Boudewijnstichting, KULeuven en de European Academy of Childhood Disability. Het project moet resulteren in toonmomenten binnen de school voor kinderen en ouders en optredens in en buiten Roeselare voor het ruimer publiek. Er staat onder andere een concert in het Brugse concertgebouw op het programma in 2024.

Sponsors

In aanloop naar de start van FRAME IT houdt de STAP de komende maand een oefenmarathon voor het goede doel. “We moeten in deze coronatijden van de nood een deugd maken. We willen al spelend, zingend en dansend de mensen helpen maar we moeten nu noodgedwongen meer thuis dan in de STAP ons artistieke ding doen”, klinkt het vanuit de academie.

Leerlingen van de STAP zullen hun oefenmomenten thuis laten sponsoren door vrienden en familieleden. Een muzikant, danser of woordkunstenaar oefent bijvoorbeeld elke dag een kwartiertje en spreekt met zijn of haar sponsor af wat daarvoor in ruil wordt betaald. “Twee vliegen in één klap dus. Ons speelniveau gaat er op vooruit en we steunen het goede doel.”

Miralouise Fonds

Als extra uitdaging wordt gevraagd aan de leerlingen om van hun oefenmomenten een origineel filmpje te maken. STAP post de leukte exemplaren op de sociale media. De maker van het origineelste filmpje per discipline kan samen met de klasgroep een verwennamiddag en een ontvangst op het stadhuis winnen.

De oefenmarathon heeft twee ambassadeurs. Het zijn violist Arthur Dehouck, de Krak van Roeselare en Junior Stadsdichter en student piano Nada Alraee.

De opbrengst van de oefenmarathon gaat naar het MiraLouise Fonds dat op haar beurt volgend schooljaar het project FRAME IT zal ondersteunen. Het MiraLouise Fonds biedt financiële steun aan projecten die focussen op de ontwikkeling van kinderen die problemen ondervonden tijdens of vlak na de geboorte en daardoor aan cerebrale parese lijden. Het fonds zet in op revalidatie, thuisbegeleiding, kinesitherapie en opvang en begeleiding in het buitengewoon onderwijs. Het MiraLouise Fonds heeft een speciale band met de dienst neonatologie van het AZ Sint-Jan in Brugge.

Volg de oefenmarathon van de STAP op de sociale media en op de website van de academie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier