STAP in Roeselare wordt duurzamer en krijgt ledlampen en hoogrendementsglas

Redactie KW

Momenteel primeert het geluid van machines en werklui, in de gebouwen van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten. De STAP zet de komende weken een stap richting een meer klimaatvriendelijk gebouw.

De gebouwen van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) krijgen dezer dagen een facelift. Het stadsbestuur haalde twee belangrijke subsidies binnen. De provincie springt bij om de lichtarmaturen in het gebouw te vernieuwen en het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs helpt bij het vervangen van het glas in de ramen.

In totaal werden in oktober 375 lichtarmaturen voorzien van energiezuinige ledlampen. Momenteel wordt de oude beglazing vervangen door hoogrendementsglas. Door deze werken is de parking van het personeel niet bruikbaar.

“Allemaal samen minder energie verbruiken is een van de doelstellingen van deze bestuursploeg”, verduidelijkt Tom Vandenkendelaere, schepen van Onderwijs. “De werken in STAP leveren tijdelijk wat last op, maar kaderen helemaal in onze ambitie om tegen 2050 samen Roeselare klimaatneutraal te maken.”

De STAP hoopt met deze investeringen op jaarbasis 107.488 KWh te besparen. Dat komt neer op een vermindering van de uitstoot met 27 ton CO2. De werken zullen afgerond zijn tegen het einde van dit jaar. (BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier