Stap dichter bij megabordeel in havengebied in Oostende

Het stadsbestuur heeft geen bezwaar tegen een megabordeel in Hangaar 1. © EFO
Redactie KW

Het stadsbestuur heeft geen bezwaar tegen een megabordeel, een brasserie en kantoorruimte in Hangaar 1. Tegen 2020 kan de Hangar D’Amour openen.

Hangaar 1 is een oude loods in het havengebied die 1981 beschermd werd. Van een restauratie is nooit iets in huis gekomen omdat het te duur uitviel. Er kwam nu een bod binnen van een groep verbonden aan megabordeel Villa Tinto in Antwerpen. Ze willen in de loods bordelen (raamprostitutie) vestigen. “Dat is maar één van de voorgestelde functies. In het voorstel is ook sprake van een stadsbrouwerij, brasserie en co-workingspace. Ook de voedselbedeling Colsol zou kunnen blijven”, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte.

We hebben het bod nog niet aanvaard, maar staan er niet negatief tegenover – burgemeester Johan Vande Lanotte

Daarbij moet de koper het gebouw renoveren. De constructie oogt wat vreemd: de stad verkoopt het gebouw aan 1 euro, de koper renoveert en geeft het daarna in erfpacht voor 27 jaar terug aan de stad. Die zal het dan ook haar beurt weer verhuren aan de uitbater. De stad zou een maandelijkse huur krijgen van 56.250 euro.

De burgemeester wijst op de beperkingen: “Appartementen op die site kunnen niet. We hebben het bod nog niet aanvaard, maar staan er niet negatief tegenover. Vandaar dat we nu een oproep lanceren naar eventueel andere kandidaten.”

Het bordeel in de haven zou betekenen dat de prostituees die zich nu vooral op het Hazegras bevinden, moeten verhuizen.
Het bordeel in de haven zou betekenen dat de prostituees die zich nu vooral op het Hazegras bevinden, moeten verhuizen.© EFO

Het bordeel in de haven zou betekenen dat de prostituees die zich nu vooral op het Hazegras bevinden in een 20-tal vitrines moeten verhuizen. Dat zal niet harte gaan en daarom denkt de stad aan reglementen die bordelen op het Hazegras verbieden en toelaten in Hangaar 1. Buurtbewoners van het Hazegras lieten eerder verstaan dat ze geen probleem hebben met de meisjes van plezier, maar wel met de overlast van hun klanten. De verhuis van de bordelen uit de Hazegrasbuurt is allicht goed nieuws voor bouwpromotoren in die buurt.

Nog voor de zomer wil Oostende beslissen in het dossier van Hangaar 1.

(EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier