Stany Crets maakt de cast van ‘Kierewiet’ compleet met Benidorm Bastards-icoon Lea Witvrouwen

‘Kierewiet’ is in aantocht ! Vanaf 10 april kan je deze komedie ‘met een hoekje af’ zien in Theater Elckerlyc. Eén van de acteurs is Dirk Van Vooren, geboren in Brugge.

Ook ‘Kierewiet’ stopt er noodgedwongen mee. © PADI/Daniël

Sinds maandag 9 maart zetten de acteurs Carry Goossens, Dirk Van Vooren, Dirk Lavrysen, Greet Rouffaer, Linda De Ridder en Vicky Florus hun beste beentje voor tijdens de repetities van een komedie “met een hoekje af” van de hand van Laurent Baffie : ‘Kierewiet’. Producent Theatertaiment bereidt – samen met een topcast o.l.v. regisseur Stany Crets – een schitterende komedie voor, die helemaal past in het humoristische repertoire van het succesvolle theatergezelschap De Komedie Compagnie. Stany Crets zou Stany Crets niet zijn als hij geen bijzondere belevenis in petto had voor zijn cast (en de aanwezige pers).

Carry Goossens concentreert zich op het 'bibberspel' in het bijzijn van Dirk Van Vooren en Dirk Lavrysen.
Carry Goossens concentreert zich op het ‘bibberspel’ in het bijzijn van Dirk Van Vooren en Dirk Lavrysen.© PADI/Daniël

Op dinsdag 10 maart – exact één maand voor de première in Theater Elckerlyc – trokken ze samen naar een witte “klinische” studio in Berchem, waar de acteurs en actrices mochten ondervinden aan de hand van een “Bibberspel” hoe snel je elkaar op de zenuwen kan werken onder zenuwslopende omstandigheden. Vervolgens kregen we te horen wie het zevende personage – de rol van assistente – zal spelen in deze komedie. Niemand minder dan Benidorm Bastards-icoon Lea Witvrouwen kreeg deze rol toegewezen en wijdde zich tijdens het persmoment alvast vol overgave aan deze taak. De toon is weer gezet voor een heerlijk, zotte komedie waarin de cast op leuke wijze in de huid zal kruipen van personen die elk worstelen met een specifieke tic. Het publiek is welkom : de kaap van 5.000 verkochte tickets werd reeds gehaald. Tijdens het persmoment werden er al twee extra voorstellingen aangekondigd, namelijk op de zaterdagen 18 en 25 april, tekens om 15 uur. (PADI)

Het 'bibberspel' werd gewonnen door Greet Roufffaer. Linda De Ridder keek aandachtig toe.
Het ‘bibberspel’ werd gewonnen door Greet Roufffaer. Linda De Ridder keek aandachtig toe.© PADI/Daniël

Vanaf 10 april tot en met 3 mei in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87 in Antwerpen. Tickets : www.elckerlyc.be, 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.