Stand-upcomedy met Raf Coppens

Raf Coppens. (foto Raf Coppens)
Redactie KW

Begin augustus 2018 vonden voor het laatst de Molenfeesten plaats, een vaste traditie in het Molendorp. Normaliter zou er dit jaar weer een editie plaatsvinden, maar corona dwarsboomde elke ambitie van het zeskoppig feestcomité. Met de vingers zitten draaien is in geen geval het mantra van deze dynamische ploeg.

Annelore Van Speybroeck (41) uit de Groeneweg: “De gemeente gaf ons carte blanche, in die zin dat er een tweedelige optie was. Ofwel Molenfeesten in 2022, ofwel in 2024. Normaal is de volgende editie in 2024, om de drie jaar dus. We kozen voor dat laatste, in de wetenschap dat de gemeente ook volgend jaar het park wil omtoveren in een feestlocatie gedurende de zomermaanden. En dan wordt van ons comité verwacht de spits af te bijten bij het begin van de zomervakantie, zoals dit jaar. Al verliep die zomer weliswaar in mineur door de vele regenweekends, telkens wanneer de verenigingen de feesthoed bovenhaalden…”

Eindejaarsconference

Ons comité zal begin juli volgend jaar de spits afbijten in het park met een meerdaags aanbod. Daar ligt nu onze focus op en zijn we volop over aan het brainstormen. Maar voor het zover is, wilden we toch de hand aan de ploeg houden, onze modus in fase ‘actief’ handhaven. De stratenquiz van enkele jaren geleden ging stelselmatig neerwaarts qua opkomst en deelnames. Afvoeren leek ons dus de beste beslissing.”

“Een alternatief brengen we op dinsdag 28 december, tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Het uitgelezen moment om erin te vliegen. Met de eindejaarsconference van stand-upcomedian Raf Coppens en een voorprogramma door een ietwat nobele onbekende artiest, maar daarom niet minder sprankelend en scherp komisch.”

Après-skibar

“Dat leek ons echter nog niet voldoende in deze zalige kerstperiode. Daarom organiseren we meteen na de show een après-skibar met een feeëriek podium, dans-ruimte en onweerstaanbare opzwepende sfeermuziek in een passende omkadering. En uiteraard, de drankjes die daar onlosmakelijk mee geassocieerd zijn. En nu maar hopen dat het programma kan plaatsvinden zonder al te veel beperkende maatregelen nu de coronacijfers weer snel stijgen”, besluit Annelore Van Speybroeck. (RV)

De eindejaarsconference van Raf Coppens vindt plaats in zaal Sport en Spel op dinsdag 28 december om 20 uur met aansluitend de ski- en kerstsfeer in volle glorie. Een ticket kost 10 euro, te koop tot uiterlijk maandag 27 december in het gemeentehuis, Huis Maria of broodjeszaak Panino. Info via info@ruiselede.be of op 051 68 80 63.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier