Stamgasten Conny en Marino zijn de nieuwe uitbaters van De Posthoorn in Oostnieuwkerke

Marino Degraeve en Conny Capelle zijn de nieuwe uitbaters van café De Posthoorn. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Marino Degraeve en Conny Capelle zijn de nieuwe uitbaters van café De Posthoorn. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Bert Feys

Conny Cappelle en Marino Degraeve, beiden 54, worden straks de nieuwe gezichten van café De Posthoorn. Conny en Marino hadden een korte relatie toen ze zestien waren en kwamen elkaar vier jaar geleden toevallig weer tegen. “Het is echt mooi dat we dit nu samen kunnen doen.”

Conny Cappelle en Marino Degraeve waren verliefd op elkaar toen ze zestien jaar oud waren. “Door meningen van vrienden verloren we elkaar uit het oog. Tot vier jaar geleden”, zegt Conny, die momenteel als poetshulp aan de slag is. Conny poetst onder meer in een kapsalon in Oostnieuwkerke. Daar hoorde ze tijdens het poetswerk plots dat er een zekere Marino op de stoel zat. “Ik was al dertig jaar getrouwd maar toen ik Marino terugzag, sloeg de vonk onmiddellijk weer over.” Conny scheidde van haar man en is inmiddels vier jaar samen met Marino. Samen wonen ze in de Colliemolenstraat. “De voorbije jaren groeide café De Posthoorn aan de Roeselarestraat uit tot ons stamcafé. We voelden ons er erg thuis en toen uitbaatster Claudine zei dat ze er aan dacht om te stoppen, zegden we al grappend dat wij wel geïnteresseerd waren om het café over te nemen.”

Extra animatie

Conny en Marino kregen eind vorig jaar een telefoontje van de Oostnieuwkerkse cafébazin. “Kunnen we er eens over praten.” Het koppel hapte inmiddels toe. Conny en Marino worden straks de vaste gezichten van café De Posthoorn. “Marino blijft werken bij de firma Heemeryck maar zal me in het weekend wel helpen. We zetten hier het goede werk verder maar willen toch wat extra animatie.” Conny zegt straks haar werk als huishoudhulp vaarwel. “Ja, ik zal de klanten missen, maar poetsen kan je niet tot je 75 bent, café houden wel. Ik denk dat een café uitbaten echt iets voor mij is. Ik ben sociaal en geniet ervan om tussen de mensen te zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.