Stakingsdreiging blijft in Centrum voor Illegalen in Brugge

Redactie KW

De komende week komen er zeker geen stakingsacties in het Centrum voor Illegalen in Brugge (CIB), maar de vakbonden sluiten niet uit dat die er later wel nog komen.

Dat zegt bediendenvakbond ACOD na een overleg maandag met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ze zaten rond de tafel om de te hoge werkdruk in het CIB aan te pakken.

“Ondanks de belofte van staatssecretaris Theo Francken op het overleg van 24 april om de populatie in het Centrum voor Illegalen in Brugge (CIB) te laten dalen, stelt de ACOD vast dat er nog niets is gebeurd. Intussen loopt het personeelstekort verder op door de wervingsstop”, gaf ACOD maandagochtend voor het overleg mee.

“Een akkoord kwam er deze middag niet uit de bus, maar de populatie zou vanaf dinsdag teruggebracht worden naar twee keer 32 personen, in plaats van twee keer 40. We zouden ook vier extra werkkrachten bijkrijgen, vanuit Holsbeek”, zegt Gino Hoppe, algemeen secretaris ACOD Amio. “Dat is echter nog niet voldoende. De populatie moet nog naar beneden, of het aantal personeelsleden moet omhoog. Er is wel een aanwerving beloofd van twaalf mensen, maar pas na de zomer. We moeten zeker de zomer op een andere manier overbruggen”, aldus Hoppe.

Volgende week is er opnieuw overleg. Acties komen er de komende week zeker niet, maar als er volgende week geen oplossing komt, dreigt alsnog een stakingsactie, zegt Hoppe.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten