Stakingsaanzegging ingediend bij politiezone Polder

Redactie KW

Wordt er op 1 oktober gestaakt bij de politiezone Polder? Het ongenoegen over het personeelstekort en het dienstrooster is in elk geval groot. Er is een stakingsaanzegging ingediend

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de politiezone Polder, die de gemeenten Diksmuide, Koekelare, Kortemark en Houthulst omvat, diende een stakingsaanzegging in van 1 oktober 2017 tot en met 31 januari 2018 voor het voltallige personeel. “Al een hele tijd is er ongenoegen over een gebrek aan personeel in functie van de verschillende diensten en het ontbreken van een efficiënt uurrooster“, vertelt Koen Dooms van ACV Openbare Diensten. “Dat personeelsgebrek is aan de hogere overheid te wijten, het uurrooster is een verantwoordelijkheid van de eigen korpsleiding.”

“Personeelsleden lopen weg naar andere zones of zelfs naar de federale politie. Van een sociaal leven is al lang geen sprake meer. De basisfunctionaliteiten worden uitgehold, zo worden wijkagenten ingezet om shifts te draaien in de grote vakantie en zelfs buiten de eigen zone. De huidige werken zorgde in de voorbije zomer voor een groot aantal afwezigheden. Al twee keer werden vakanties geweigerd op bepaalde dagen, wat wettelijk verboden is.”

“Door deze stakingsaanzegging moet er nu een onderhandelingscomité worden samengeroepen”, vervolgt Koen Dooms. “Mogelijk levert dat resultaat op, maar dat zal dan wel snel moeten zijn. In het verleden is dat al meerdere keren gelukt. Maar als er geen oplossing komt, zal er vanaf 1 oktober gestaakt worden.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.