Stakers veroorzaken fikse brandschade aan havenwegen in Zeebrugge

Woensdag stookten stakers op de rotonde van de westelijke strekdam hevig vuur. (Foto Lokale Politie Brugge). © RJ
Redactie KW

Meerdere wegen in de haven van Zeebrugge zijn beschadigd door grote vuren van stakerspiketten. Op de rotonde aan de westelijke strekdam smeulde het asfalt tot vanmiddag. De politie stelde proces-verbaal op en maakt dit over aan het Parket.

Na afloop van de staking gisteren, was er vanmorgen nog verkeershinder door beschadigde wegen. Op diverse plaatsen maakte vuur het asfalt kapot. Hoewel met de vakbonden was afgesproken om bij de bezetting van kruispunten vuurkorven en brandtonnen te gebruiken, kon niet verhinderd worden dat sommige groepjes betogers grootschalig en langdurig stookten op het wegdek. Hierdoor liep het asfalt zware schade op.

Dit leidde vanmorgen tot verkeershinder op de rotonde aan het begin van de westelijke strekdam (foto 1). Tot de middag was het asfalt er nog altijd aan het smeulen (foto 2). Door deze beschadiging is één van de afritten onbruikbaar. Auto’s en vrachtwagens naar de terminals van onder meer P&O Ferries, CLdN, CSP Zeebruge en Verbrugge, moeten de rotonde langs een kleine dienstweg verlaten. Ook in de Isabellalaan aan de Pierre Vandammesluis moest deze morgen een beschadigd wegvak afgezet worden.

Vandaag is een gedeelte van de rotonde onbruikbaar wegens beschadigd asfalt.
Vandaag is een gedeelte van de rotonde onbruikbaar wegens beschadigd asfalt.© RJ

De politiediensten stelden gisteren en vanmorgen de feiten vast. “Momenteel brengen we alle beschadigen in kaart en stellen we proces-verbaal op. We zullen dit overmaken aan het Parket, dat bevoegd is om al of niet tot vervolging van de daders over te gaan“, zegt Lien Depoorter, woordvoerder van de Lokale Politie Brugge.

(RJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier