Stadsdiensten fietsen tegen kanker

Dirk Dheedene, Geert Coussement, Dominique Dooms, Ruth Soens, Joos Creteur, Katleen Gobbin, Mieke Ryckoort hebben zich goed voorbereid op de 1.000 kilometer. © DJW
Redactie KW

In totaal hebben vier teams van de diverse stadsdiensten zich ingeschreven voor de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker. Het is al de vijfde keer dat ze de acht etappes van elk 125 kilometer zullen afhaspelen van donderdag 10 tot zondag 13 mei. Onder andere stadsontvanger Geert Coussement is één van de sportievelingen die zich op het evenement goed heeft voorbereid.

“Vier teams van telkens vier fietsende personeelsleden schreven zich in. Elk betaalde daarvoor de gevraagde 5.000 euro”, aldus Geert Coussement. “De centen kregen wij bijeen dankzij de verkoop van onder andere paaseitjes, klaaskoeken en wafels. Dat leverde ons 9.000 euro op. Daarnaast nog eens 5.500 euro van een drietal sportieve evenementen voor KOTK. En uiteindelijk was er ook nog de quiz van de stadsbibliotheek en Winterwoordennacht 2018, die zorgden voor 3.300 euro. De rest kwam van milde schenkers. Ik mag zeker ook de Stedelijke Kunstacademie niet vergeten. Dankzij al die inspanningen haalden wij 20.000 euro op. Nu volgt voor ons de grote sportieve uitdaging om die duizend kilometer uit te rijden. Ieder van ons heeft er in elk geval goed voor getraind en vele ‘toerkes’ gereden. Toch blijft het altijd een fantastische zaak wanneer je na vier dagen de klus hebt geklaard.”

Intussen denken Geert Coussement en zijn sportieve collega’s al aan editie 2019. Daarvoor organiseren zij nu al enkele happenings die voor de nodige centjes moeten zorgen.

Spaarpot

“De deelnemers aan de 1.000 kilometer passeren zondag 13 mei door Waregem. Ze rijden langs de stadsbibliotheek en het Boekenplein naar Desselgem om te stoppen in Harelbeke. Naar aanleiding van deze doortocht is er op het Boekenplein een pop-up café open van 11 tot 15 uur. De opbrengst uit de verkoop van drankjes en dergelijke meer is voor onze spaarpot voor de volgende editie. Op zaterdag 2 juni organiseren wij in het centrum een Vrijetijdsmarkt met actie en animatie. Je zal er ook een bar aantreffen waar je iets kan bestellen. Ook de opbrengsten van deze happening moet al een deeltje van het inschrijvingsgeld voor 2019 zijn. Tot dan zullen er nog diverse activiteiten voor het goede doel plaats vinden.” (DJW)

Giften storten kan op BE14-7331-9999-9983 met mededeling “170-095-735 gift”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier