Stadsboerderij organiseert Mustermarkt For Life: 35 lekkere standhouders verkopen leuks en lekkers

Zaterdagnamiddag ruimt de Lokaalmarkt eventjes plaats voor de Mustermarkt For Life. © gf
Redactie KW

Komend weekend, op zaterdag 7 december organiseert vzw Stadsboerderij Kortrijk in Muster, de oude site-Demeestere, de Mustermarkt For Life. In de voormiddag is er de wekelijkse Lokaalmarkt, in de namiddag komen 35 mensen iets verkopen voor verschillende goede doelen. De actie kadert in De Warmste Week van Studio Brussel.

“De Warmste Week brengt heel wat op gang van acties en engagement, en daar dragen wij natuurlijk graag aan bij. Voor ons lag het voor de hand wat we wilden doen, aangezien we een marktlocatie ter beschikking hebben,” vertelt Bart Boone, voorzitter van Stadsboerderij Kortrijk vzw. Geïnteresseerden konden zich aanmelden bij de coördinator van Lokaalmarkt, op voorwaarde dat hun actie geregistreerd is op dewarmsteweek.be. Het idee sloeg duidelijk aan. Met 35 inschrijvingen wordt het zeker de warmste markt van Vlaanderen. “Figuurlijk dan, want je zorgt wel best voor warme kleren,” vult Bart Boone nog aan. “Hoewel alles binnen plaatsvindt, kan het in de loods best fris zijn. Wie nood heeft aan wat opwarming kan wel in de bar terecht.”

“Tijdens de goededoelenmarkt blijft onze Lokaalbar open. De opbrengst schenken we natuurlijk weg, zodat we ook op die manier bijdragen aan De Warmste Week. Als goed doel kozen wij voor De Landgenoten, een organisatie die kleine bioboeren aan land helpt. Dat sluit het dichtste aan bij waar wij met de Stadsboerderij mee bezig zijn,” legt Bart Boone uit. Er zijn drankjes en hapjes te verkrijgen, en daarnaast kun je voor 1 euro een verzoekplaatje aanvragen.

Wil je weten welke goede doelen er nog vertegenwoordigd zijn? Op het Facebookevenement worden ze allemaal voorgesteld. De Mustermarkt For Life vindt plaats van 14 tot 19 uur in de Stijn Streuvelslaan in Heule.