Stadsbestuur schrapt triatlon, avondmarkt, vuurwerk en Landbouwdag

Vorig jaar opende de belleman feestelijk de fairtraidemarkt waar heel wat mensen op afkwamen. © ACK
Redactie KW

De afgelopen maand werd duidelijk dat het coronavirus ons land nog een tijdje in bedwang zal houden. Het stadsbestuur volgt de evolutie van het virus op de voet en besliste daarom om ook de Mivos-triatlon, die normaal in september plaatsvindt, de fairtrade-avondmarkt en de Landbouwdag niet te organiseren.

“Er is geen reden tot paniek want de cijfers voor Diksmuide zijn nog altijd prima”, aldus burgemeester Lies Laridon. “Toch is het organiseren van grootschalige evenementen nog niet aan de orde. Het gaat om evenementen waarbij de nodige afstand moeilijk kan worden bewaard. Vandaar dat ook de fairtrade-avondmarkt en de Landbouwdag geannuleerd werden.”

Het jaarlijks evenement Behekst Diksmuide, geprogrammeerd op Halloween zou dit jaar worden vervangen door Wondernacht, een evenement in combinatie met de Nacht van de Duisternis op 10 oktober, “maar nog voor we konden uitpakken met het nieuwe concept hebben we besloten om dit door te schuiven naar 2021“, laat de burgemeester nog weten.

Dorpskermissen toegelaten

Heel wat feestcommissies hebben de afgelopen maanden zelf beslist om de dorpskermis niet te laten doorgaan of iets coronaveilig in de plaats te organiseren. “Vanuit het stadsbestuur kunnen kermissen nog altijd, ze worden toegestaan, maar we zullen er, door middel van overleg, op toezien dat de evenementen volledig coronaveilig worden georganiseerd. Vuurwerk wordt deze zomer niet toegelaten tijdens de dorpskermissen“, besluit burgemeester Laridon. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier