Stadsbestuur neemt mobiliteit in Kristus-Koning onder handen

Schepen Mercedes Van Volcem was van de partij. © foto SR
Redactie KW

Het Brugse stadsbestuur heeft plannen om de Leopold I-laan en Karel de Stoutelaan aan te pakken met rioleringen en vernieuwing van de rijbaan.

Die plannen werden vanavond toegelicht op een infomarkt in zaal De Koepel in Kristus-Koning. De werken zullen pas in de tweede helft van 2021 starten. In het kader van die heraanleg wil de stad nu samen met de omwonenden een wijkmobiliteitsplan voor Kristus-Koning laten opmaken en de problematieken qua verkeer in kaart brengen. Daarvoor schakelen ze het studiebureau Arcadis en de dienst mobiliteit van de stad in.

Ze zullen rekening houden met de opmerkingen van de omwonenden, die vaak klagen over sluipverkeer en te zwaar vervoer dat de wijk doorkruist. Schepen voor Openbare Ruimte Mercedes Van Volcem (Open VLD) wijst er op dat de stad nog twee workshops organiseert waarbij de bewoners van beide straten kunnen meedenken over de nieuwe invulling en die zijn gepland op 12 en 17 februari. “Nu is de Leopold I-laan een kale ruimte waar als het ware uitgenodigd wordt om snel te rijden. Een nieuwe invulling kan dat voorkomen.” Voor de infomarkt van vanavond kwam er tweemaal een volle zaal opdagen.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier