Stadsbestuur Harelbeke zet in op maximale ondersteuning van het verenigingsleven

Eerste schepen Francis Pattyn. © gf
Redactie KW

De Vlaamse overheid stelt heel wat middelen ter beschikking aan elk lokaal bestuur ter ondersteuning van de lokale jeugd-, sport- en cultuurverenigingen. Harelbeke kan rekenen op 276.000 euro. Dit bedrag wordt stap voor stap en op maat van elke vereniging ingezet.

Begin juli vond al een eerste geslaagde bestelronde plaats waarbij elke vereniging gratis beschermingsmateriaal kon verkrijgen: onder andere mondmaskers en handgel. Alle stadsinfrastructuur werd voorzien van de nodige handgelzuilen en voldoende ontsmettingsmateriaal. Op deze manier starten de verenigingen hun werking veilig terug op. In de aula en de raadszaal van cultureel centrum Het Spoor wordt een ventilatiesysteem geplaatst zodat ook deze ruimtes op een coronaveilige manier gebruikt kunnen worden.

Oarelbeke Weireldkoarte

“Iedere erkende jeugd-, sport- en cultuurvereniging kan daarnaast rekenen op extra financiële ondersteuning: een verhoging van 50 procent van de jaarlijkse subsidie die ze ontvangen. Een deeltje hiervan zal elke vereniging ontvangen onder de vorm van een ‘Oarelbeke Weireldkoarte’. Deze extra subsidie wordt nog voor eind dit jaar uitbetaald.

“Er blijft nog budget over, maar we kiezen er als stadsbestuur voor om dit goed doordacht en voldoende verspreid te besteden. We geloven dat de coronacrisis nog een tijdje zal meespelen terwijl de effecten hiervan op het verenigingsleven nog niet voldoende zichtbaar zijn. De middelen zullen tegen eind 2021 uitgegeven zijn. Het stadsbestuur werkt samen met de adviesraden verdere acties uit”, aldus eerste schepen Francis Pattyn (CD&V).

Wie zelf suggesties of vragen heeft, kan steeds terecht bij één van de vrijetijdsdiensten. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier